[Terkini] ‘Kaulah Her0..’ Slpas Pgawai Bomba Firdaus, Kini ERT KiIang, Azuraini Pula Mnyusul Prgi.

Segamat : Pegawai Bomba (PB) Mohd Firdaus Sulaiman, 32 tahun yang cede ra semasa 0perasi mema dam kebaka.ran di sebuah kilang di Segamat,Johor,kelmarin mninggaI dunia lebih kur ang jam 4.00 pagi tadi di Hspital Segamat.

Kini kita dike jutkan dengan berita Mohamad Azuraini Mahrani,40, yang turut cede.ra prah dalam lnsiden tersebut disahkan telah mninggaI dunia jam 9.30 pagi seIang beberapa jam pemerg1an Pegawai bomba Firdaus Sulaiman ketika sedang menerima rwatan di Hspital Besar Segamat.

Sbak Iuahan rakan rakan memaklumkan pemerg1an Mohamad Azuraini ” Allah, berita kedua yang di terima pula angg ota Emer.gency Resp0nse Team (ERT) kilang, En. Mohamad Azuraini Mahrani, 40 tahun yang terlibat sama dalam kemaIangan PB Firdaus pula prgi mengha dap IIahi.

Secara jujurnya walaupun tldak pernah kenal dan tldak pernah bersua, namun tuan adalah antara “Hero” juga bagi saya. Saya sebagai angg ota juga merasai kehiIangan tuan yang budiman.

Terima kasih atas keberanian dan sikap yang di tunjukan. Did0akan tuan di tempatkan dikalangan orang yang beriman dan beramal soleh. amin. Semoga keluarga arwh tabah mengha dapi du gaan ini dan did0akan semoga dipermudahkan segalanya, berasa sdih di Hspital Besar Segamat – Shazuan Sharif.

Sementara itu jnazah Mohd Firdaus Sulaiman akan dikebu mikan di Tanah Perkburan Jalan Zaitun, Sikamat, Seremban, Negeri Sembilan.

Pengarah JBPM Johor, Datuk Yahaya Madis berkata, Allahyrham sudah 10 tahun berkhidmat sejak 3 Disember 2012.

Sabtu lalu, PB Mohd Firdaus dan angg ota pasukan tlndakan kece masan (ERT) kiIang, Mohamad Azuraini Mahrani, 40 tahun, cede ra prah, manakala seorang lagi pegawai bomba, PBK II KUP Syed Putra Syed Mohd Al Atas, 52 tahun, meIecur.

Salam tkziah kepada kedua dua keluarga Allahyrham, semoga k.uat dan tabah. Mereka berdua memang hero demi tugas sanggup bergdai nywa akhirnya terk0rban. Al fatihah.

Sumber: shazuan sharif

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*