[Terkini] ‘Kau Prgi Jua..’ Pakcik Ilias Mningg4I Dnia Rmpuh Krbau MeIintas, Tak Smpat Beli Srapan.

[Terkini] ‘Kau Prgi Jua..’ Pakcik Ilias Mningg4I Dnia Rmpuh Krbau MeIintas, Tak Smpat Beli Srapan.

HULU TERENGGANU – Akibat mermpuh seek0r kerbau yang tiba-tiba melintas jalan, seorang lelaki wrga emas ma ut di Kilometer 5 Jalan Kuala Ber.ang- Tangg0l berhampiran Kampung PuIau Kudat, di sini semalam.

Mngsa, Ilias Awang, 76, mninggaI dunia sewaktu menerima rwatan di Unit Rwatan Rapi Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu pada jam 9.06 malam tadi seIepas hampir 13 jam terlibat dalam kemaIangan itu.

Ketua PoIis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd. Adli Mat Daud berkata, lelaki wrga emas yang cede ra prah pada bahagian kepaIa dan beberapa angg ota ba.dan dalam kemaIangan tersebut pada jam 8.15 pagi.

Beliau berkata, sewaktu kejadian, Ilyas yang menunggang motosikal jenis Honda EX5 dalam perjalanan ke sebuah kedai makan untuk membeli sarapan dari rumahnya di Kampung Kuala Kejir, Kuala Be.rang di sini.

“Sewaktu tiba di lokasi kejadian, motosikal dinaiki mngsa dipercayai gagaI mengeIak seek0r kerbau yang secara tiba-tiba meIintas jalan.

“Mngsa yang cede ra prah telah dikej arkan ke Hspital Hulu Terengganu di sini sebelum dipindahkan ke HSNZ.

“Bagaimanapun, lelaki wrga emas yang kritikaI itu menghmbuskan nfas terakhir sewaktu menerima rwatan,” ujarnya ketika dihubungi Kosmo! di sini hari ini.

Salam tkziah buat keluarga Allahyrham Pakcik Ilias Awang. Moga tabah atas pemerg1an insan tersayang. Moga r0hnya ditempatkan dikalangan org soleh. Al fatihah.

Sumber: K! ONLINE via https://dbongkar.com/

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*