[Terkini] ‘Kau Prgi Jua Isya Stelah 12Jam Bertrung Nywa..’ Mtosikal Lnggar Trak Pikap Cua1.

PADANG BESAR – Seorang pekerja kilang m.aut selepas motosikal ditungganginya meIanggar sebuah trak pikap dengan nombor pendaftaran Thailand di Kilometer 7 Jalan Mata Ayer – Beseri dekat sini semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.10 pagi itu, Nur Al Fishya berusia 22 tahun yang mengalami kecede.raan ptah paha kiri dan Iuka pada tangan dikejarkan ke Hspital Tuanku Fauziah (HTF), Kangar untuk rwatan.

PoIis kemudian menerima makIumat tentang kema.tian mngsa daripada pihak hspital kira-kira jam 6 petang tadi.

Ketua PoIis Daerah Padang Besar, Asisten Komisioner Mohd. Shokri Abdullah berkata, kemaIangan dipercayai berpunca daripada pemandu trak pikap wrga Thailand yang c.uai apabila masuk ke simpang kanan dalam kedudukan rapat di kiri jalan.

“Semasa lelaki berusia 25 tahun itu membeIok ke kanan, motosikal jenis Honda Vario ditunggangi mngsa dari arah belakang telah meIanggar bahagian pintu kanan hadapan pikap tersebut,” katanya di sini hari ini.

Kata beliau, mngsa yang mengalami kece.deraan dirwat di HTF sebelum pihak hspital memaklumkan tentang kem.atian wanita itu pada jam 6 petang tadi.

“Kita bertindak mena.han pemandu dan trak pikap berkenaan untuk sia.satan di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” tambahnya.

Sumber: KOSMO! ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*