[Terkini] Kanak-Kanak 5 Thun Ditemukn Rntung Dalam Bilik Dapur, lbu Dan Adiknya MeIecur.

SARIKEI: Seorang kanak-kanak berusia 5 tahun ditemui ma.ti, manakala ibunya, 25 tahun, serta adik mngsa yang berusia 2 tahun meIecur dalam kebaka.ran di Rumah Polly Sulau, Bukong Asal, Jalan Lidong, Bangat, Betong, hari ini.

Ketua Operasi dari BaIai Bomba dan Penyelamat Betong, Henry Jugah berkata, kebakaran ini dipercayai berlaku sekitar jam 9 pagi.

“Myat mngsa, Rezdesson Carlos Robson, 5 tahun, ditemui oleh pihak bomba terperngkap di bahagian bilik dapur.

“Ketika pihak bomba sampai di lokasi kejadian, rumah panjang terbabit yang kategori jenis tldak kekal setingkat telah terba kar 100 peratus.

“Berdasarkan situasi tersebut, pihak bomba telah bertindak mema.dam kebak.aran dengan menggunakan sumber air dari kolam berhampiran dengan menggunakan pa.m angkut,” katanya ketika dihubungi media, hari ini.

Berikutan itu, myat mngsa diserahkan kepada pihak poIis untuk tindakan selanjutnya, manakala ibu dan adik mngsa yang meIecur dibawa ke Hspital Betong untuk mendapatkan rwatan.

Menurut Henry, rumah panjang ini mempunyai 11 pintu bilik dan dihuni oleh 59 orang penduduk.

“Usaha mema.dam sepenuhnya kebaka.ran tersebut telah mengambil masa hampir dua jam.

“Punca sebenar kejadian dan jumlah kerug.ian yang ditnggung oleh penduduk rumah panjang terbabit masih lagi dalam si.asatan,” jelas Henry lagi.

Sumber: ub

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*