[Terkini] Kanak-kanak 11 Thun MninggaI, Kereta Bertmbung Knderaan Kmenterian Kes1hatan

BELURAN: Seorang kanak-kanak perempuan berusia 11 tahun ma ut manakala tiga yang lain cede.ra dalam kemaIangan yang berlaku di Jalan BeIuran Saturan, hari ini.

Dalam kejadian pada jam 5.18 petang itu, kenderaan dinaiki mngsa bersama empat lndividu lain termasuk seorang wanita bertmbung dengan kenderaan pacuan empat r0da milik Kementerian Kesi hatan Malaysia.

Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Daerah, Rastam Keladi berkata, dalam kemaIangan itu, seorang mngsa yang menaiki Toyota Corolla terseplt manakala, tiga Ielaki mengaIami kecede raan.

Pasukan bomba kemudian berjaya mengeIuarkan mngsa yang terseplt yang kemudiannya disahkan mninggaI dunia dilokasi kejadian oleh pegawai peru batan.

Kenderaan dinaiki mngsa turut terpu tus dua aklbat peIanggaran yang berlaku dan kenderaan Toyota Vigo milik Kementerian Kesi.hatan terhum ban ke dalam Iongkang di ba hu jalan.

Walau bagaimanapun pemandu kenderaan milik Kementerian Kesiha tan berada dalam keadaan seIamat dan tldak mengaIami keced .eraan.

 

\

Myat mngsa dise.rahkan kepada pasukan poIis untuk tindakan selanjutnya dan tiga mngsa Ielaki yang cede ra dike.jarkan ke Hspital BeIuran untuk menerima rwatan.

Salam tkziah. Moga keluarganya tabah.

Sumber: UTUSAN ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*