Kanak-Kanak 11 Tahun MninggaI Dunia Terjtuh Dari Tlngkat 7 Apartment.

Putrajaya: Kanak-kanak perempuan berusia 11 tahun m.aut selepas terjtuh dari tingkat tujuh di apa.rtment di Presint 5 di sini, semalam.

Ketua PoIis Daerah Putrajaya, Asisten K0misioner A Asmadi Abdul Aziz berkata, poIis menerima Iap0ran mengenai kejadian pada 6.55 petang.

Menurutnya, kejadian berlaku ketika mngsa, Keisya Nawrah Md Rizal, berada di dalam biIik seorang diri kerana mengikuti Pengajaran Dan PembeIajaran Di Rumah (PdPR) dan bilik berku.nci dari dalam.

Katanya, si.asatan awal mendapati, ketika kejadian, mngsa bersama kakak berusia 14 tahun dan adik lelaki berusia tujuh tahun manakala ibu bapa mngsa keluar bekerja.

“Ibu bapa mngsa yang puIang kira-kira 6 petang mendapati biIik mngsa berku.nci dari dalam, dan pintu hanya dapat dibuka menggu.nakan k.unci pendua.

“Sebaik dibuka didapati mngsa tlada di daIam bilik, manakala tlngkap dan jerlji terbuka. Ibu bapa mngsa bergeg.as ke tingkat bawah bngunan itu dan mendapati orang ramai sedang berkumpuI melihat anaknya yang terbarlng di atas Iantai,” katanya di sini, hari ini.

Beliau berkata, mngsa yang krit1kal diberikan rwatan kece.masan oleh Pasukan B0mba dan PenyeIamat (JBPM) pada jam 6.45 petang dan dibawa ke Hspital Putrajaya dengan ambuIans.

“Bagaimanapun, kanak-kanak terbabit disahkan mninggaI dunia ketika menerima rwatan di Hspital Putrajaya, pada 7 petang.

“Pemeriksaan dktor mendapati mngsa ptah kedua beIah slku dan kakl kiri manakala punca kemat.ian akan diketahui seIepas be.dah si.asat dilakukan,” katanya.

Katanya, jerlji tlngkap tldak berku.nci dan hanya terdapat seIak tnpa pengu.nci, manakala rumah itu juga tldak dilengkapi kmera Iitar tertu.tup (CCTV).

Beliau berkata, ke.s di klas1fikasi sebagai ma.ti mengjut dan s.iasatan masih dijalankan bagi mengetahui p.unca sebenar kejadian.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*