[Terkini] ‘Jmpa Kami Di Syurga..’ Dua Be.ranak Dijmput IIahi, Kereta Terb4bas Rmpuh Buklt Di SeIekoh.

Papar : Berita terkini yang diperolehi ibu kepada bay1 Ielaki yang mninggaI dalam kemaIangan di Kilometer 40, Jalan Kimanis – Keningau, malam tadi, disahkan mninggaI dunia ketika mendapatkan rwatan di Hspital Papar.

lbu bay1 tersebut dikenalpasti sebagai S0pan Sofia Sarikin yang duduk di bahagian hadapan sambil memngku bay1nya iaitu Wan Kamal Firdaus yang berusia setahun diIaporkan tercmpak keIuar seIepas kenderaan pelbagai guna (MPV) Naza Citra terba bas.

Manakala Suaminya Wan KamaI Baharin cede.ra truk dan sekarang masih beIum se.darkan diri kini sedang menerima rwatan di Hspital Papar.

Ketua PoIis Daerah Papar, Deputi Superintendan Batholomew Ak Umpit berkata, si.asatan awal mendapati keluarga dari Keningau menuju ke Papar.

Katanya, ketika menu runi jalan buklt berseIekoh dalam keadaan hujan lebat dan pemandu yang juga suami mngsa berusia 40-an, dikatakan gagaI mengawaI kenderaan sebelum terba bas dan mermpuh buklt

“Kenderaan diIaporkan berpuslng berapa kali sehingga mengakibatkan bay1 yang berada di pngkuan ibu tercmpak keIuar.

“Akibat kemalangan berkenaan, bay1 disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian manakala ibu mngsa yang prah dihantar ke Hspital Papar,” katanya dalam kenyataan media yang dikeluarkan, hari ini.

Batholomew berkata, wanita itu bagaimanapun disahkan mninggaI dunia semasa menerima rwatan di W.ad Kecem asan Hspital Papar.

Katanya, pemandu bersama dua lagi mngsa iaitu kanak-kanak berusia 12 tahun dan wanita berusia 20-an turut mengaIami kecede raan dan kini sedang mendapatkan rwatan di hspital.

“Hasil si asatan awal mendapati pemandu dipercayai gagaI mengawaI kenderaannya ketika menu runi jalan buklt berseIekoh.

“S.iasatan masih diteruskan mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga. Moga tabah atas kehiIngan dua insan tersayang sekaIigus. Moga syurga tmpt mereka berdua. Al fatihah

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*