[Terkini] ‘Jmpa Di Syurga Ye Syg..’ Anak 12 Tahun Ditemukn Rntung Dibawah Tlmbunan Zink.

Miri: Kanak-kanak lelaki ditemukan rntung dalam kebak aran sebuah rumah di Kampung Masjid, Kuala Baram, di sini, petang hari ini.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi (PG0) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) berkata, myat mngsa, Muhd Ikram Abdullah, 12, ditemui di bawah tlmbunan zink sebaik kebaka.ran dapat dikawaI.

Menurutnya, seorang lelaki wrga emas, Saban Mangkir, 60, pula ced.era apabila meIecur kira-kira 30 peratus di bahagian belakang dalam kejadian kira-kira jam 4.30 petang itu.

Enam lagi penghuni rumah terbabit yang berusia antara lima tahun hingga 50-an iaitu tiga lelaki, dua wanita dan seorang kanak-kanak perempuan selamat dalam kejadian itu.

Beliau berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian itu pada 4.59 petang.

Seramai 18 anggota dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Lopeng serta BBP Miri dike.jarkan ke lokasi sebaik menerima panggilan itu.

“Setibanya di tempat kejadian didapati berlaku kebak.aran rumah jenis separuh kekal dengan struktur binaan ka.yu pada dinding serta lantai dan bumbung zink.

“Kebaka.ran memus.nahkan keseluruhan rumah itu,” katanya dalam kenyataan, malam ini.

Menurutnya, mngsa yang cede.ra dikejarkan ke Hspital Miri untuk rwatan lanjut manakala myat mngsa yang rntung diserahkan kepada poIis untuk tindakan selanjutnya.

“Si.asatan rapi sedang dijalankan untuk mengenalpasti punca kebaka.ran itu,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga Allahyrham adik Ikram. Moga tabah dengan ujian ini. Al fatihah anak syurga.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*