[Terkini] Hsrat Hntar Keluarga BIik Raya Tak Ksmpaian, K0peral Ahmad MninggaI Kereta Tcmpak Dlm Sungai.

Gua Musang: Hasrat seorang anggota poIis untuk menghantar isteri bersama tiga anak serta dua adik iparnya menyambut Hari Raya Aidilfitri di kampung halaman tldak kesampaian apabila ma ut dalam kemaIangan di Kilometer 15, Jalan Gua Musang-Kuala Krai di sini hari ini.

Dalam kejadian jam 4.50 pagi itu, kereta yang dipandu mngsa, Koperal Ahmad Ibrahim, 31, dari BaIai PoIis Trafik Klang Selatan, Klang, dipercayai terba bas ke dalam sungai.

Penumpang lain yang mengalami kecede raan ialah isteri mngsa, Nurulasma Zakaria, 31, anaknya, Nur Aaira Afeefa Ahmad, 4, Nur Ariana Sofia, 3, dan Affan Rifqi, lapan bulan serta dua adik ipar mngsa, Salsiah Zakaria, 27, dan Nor Asyikah, 19.

Ketua PoIis Daerah Gua Musang, Superintendan Sik Choon Foo berkata, si.asatan awal mendapati kemaIangan berlaku semasa mngsa yang memandu kereta Perodua Aruz dalam perjalanan dari Kuala Lumpur menuju ke Kuala Krai.

“Mngsa dipercayai dalam perjalanan untuk menghantar ahli keluarganya ke kampung di Kuala Krai untuk menyambut Aidilfitri.

“Apabila sampai di tempat kejadian, kenderaan dipandu mngsa dipercayai hiIang kawaIan dan terba bas ke dalam sungai.

“Mngsa ma.ut di tempat kejadian akibat terseplt di tempat duduk pemandu, manakala penumpang lain mengalami kecede raan dan ada yang ptah tangan.

“Kesemua mngsa dihantar ke Hspital Gua Musang dan Hspital Kuala Krai (HKK) untuk rwatan lanjut dan bdah si.asat,” katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*