[Terkini] ‘Hsrat Btemu Adik Tak Ksmpaian..’ Abang M4ut 0tw Ke Majlis Solat Hajat Rumah Adik.

MACHANG – Hasrat seorang Penolong Pegawai Pejabat Tanah Jajahan Pasir Mas untuk membawa keluarga menghadiri majlis solat hajat di rumah adiknya tldak kesampaian apabila kereta dinaiki mereka bertmbung dengan sebuah kereta di Kilometer 26.5, Jalan Kota Bharu-Kuala Krai di sini semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.48 malam itu, Muhammad Raimi Rajami, 35, yang memandu kereta jenis Subaru Wagon mninggal dunia di lokasi kejadian manakala isterinya Siti Nurul Hidayah Mohd. Kamel, 37, bersama tiga anak mereka berusia setahun, dua dan enam tahun ced.era ringan.

Pemangku Ketua PoIis Daerah Machang, Deputi Superintendan Mohd. Zahir Abdullah berkata, siasa.tan awal mendapati, kereta yang dipandu Muhammad Raimi bersama keluarganya sedang dalam perjalanan dari Machang untuk menghadiri majlis solat hajat di rumah adiknya di Tunjong, Kota Bharu.

Menurutnya, semasa tiba di lokasi kejadian, sebuah kereta jenis Perodua Axia dipandu seorang lelaki bersama lima penumpang di laluan bertntangan dipercayai hiIang kawalan selepas meKanggar sebelah kanan sebuah lori.

“lnsiden itu menyebabkan kereta tersebut masuk ke laluan sebelah sebelum bertmbung dengan kereta dipandu mngsa.

“Muhammad Raimi disahkan mninggal dunia di lokasi kejadian, manakala isteri dan tiga anaknya cede.ra ringan,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Menurut Mohd. Zahir, bagaimanapun, pemandu kereta jenis Perodua Axia dan kesemua penumpangnya hanya ced.era ringan dalam nhas tersebut.

Katanya, myat mngsa dihantar ke Hspital Machang di sini untuk dibdah sias.at.

“Sias.atan lanjut mendapati, kemaIangan berpunca daripada pemandu kereta jenis Perodua Axia yang memandu secara meIulu dan berba.haya,” katanya.

Tambah Mohd. Zahir, ke.s disia.sat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber: KOSMO! ONLINE

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*