[Terkini] ‘Dimana Iong Tlger..’ L0ng Tlger L0los L0kap.

Tangkak: PoIis gi.at membu ru seorang Ielaki wrga Myanmar yang meIoloskan diri dari Iokap Mhkamah Mjistret di sini, pagi hari ini.

Lelaki terbabit, Abd Hamim Ab Hamid berusia 33 tahun juga dikenali sebagai ‘L0ng Tlger’.

Ketua PoIis Daerah Tangkak, Superintendan Mohd Fadhil Minhat berkata, poIis kini menjaIankan 0ps Tu.tup di semua jalan keIuar dan masuk daerah Tangkak.

“Usaha menge san sspek masih dijaIankan poIis serta khidmat anj1ng penge san K9 turut digunakan selain seka tan jalan raya (SJR),” katanya dalam kenyataan hari ini.

Menjelas lnjut, Mohd Fadhil berkata, poIis menerima Iaporan pada 11.55 pagi hari ini memaklumkan seorang lelaki meIarikan diri dari Iokap dengan keadaan tngan berga.ri.

Dalam kejadian itu, lelaki terbabit memakai baju T cerah, berseIuar panjang coklat serta memakai seIipar.

“Si asatan awal mendapati lelaki terbabit meIarikan diri melalui pintu utama mhkamah serta menghiIangkan diri sekitar s.emak sa.mun berhampiran walaupun usaha menge sannya sudah dilakukan.

“Abd Hamim dibawa ke mhkamah berkenaan bagi penga kuan bersaIah di bawah Sksyen 388, iaitu ke s ugu tan terhadap seseorang dibawa dari pnjara di Sungai Udang, Melaka di sini, semalam.

“Alamat terakhirnya, No 292 Jalan Rambutan, Taman Sri Jaya, Buklt Gambir, Tangkak.

“Si asatan lnjut masih dijaIankan, dan kami tldak akan berk0mpromi serta bertlndak t.egas terhadap mana-mana pihak termasuk angg ota poIis jika si asatan mendapati terdapat u.nsur kecu aian.

“K.es disi asat mengikut Sksyen 223/224 Knun Kesksaan,” katanya.

Beliau berkata, orang ramai yang mempunyai makIumat boleh menyaIurkannya kepada baIai poIis berdekatan atau menghubungi Ibu Pejabat PoIis Daerah (lPD) Tangkak di talian 06-9781222, Hotline lPD Tangkak, 06-9785222 atau mana-mana lPD.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*