[Terkini] ‘Damailah Anak2 Syurga Syg..’ Adik lsa Dan Adik Ain Tertlmbus Dalam Tanah Rntuh.

Kota Kinabalu: Dua kanak-kanak ma.ut manakala dua lagi cede.ra tert1mbus tanah rntuh di Jalan Bukit Nenas, di sini, malam tadi.

Mngsa Norain Jaziz, 11, dan Isa Sabri, 2, disahkan mninggaI dunia di Hspital Queen Elizabeth (HQE), manakala Siti Nur, 28, prah ptah tangan dan suaminya Sabri Botong, 28, ced.era ringan di kaki menerima rwatan hspital sama .

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah dalam kenyataannya berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai kejadian itu 8.26 malam tadi.

Katanya, seramai 24 pegawai dan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Lintas dan Kota Kinabalu bersama jntera serta Unit Bantuan Perkhidmatan Kecem.asan (EMRS) dikerah ke lokasi kejadian.

“Setibanya di lokasi kejadian didapati berlaku tanah runtuh mengh.empap sebuah rumah yang didiami sembilan sekeluarga.

“Terdapat empat mngsa terbabit dalam kejadian itu dengan tiga daripada mereka tertlmbus tanah dan pokok, manakala satu lagi ced.era di kaki,” katanya, malam tadi.

Menurut kenyataan itu, seorang mngsa kanak-kanak lelaki berusia dua tahun dihantar ke hspital sebelum pasukan bomba tiba di lokasi.

“Dua lagi mngsa perempuan termasuk seorang kanak-kanak yang tertlmbus berjaya dikeluarkan oleh pasukan bomba dan orang awam.

“Mngsa kemudian diberi rwatan awal oleh pasukan EMRS dan seterusnya dihantar ke hspital menggunakan EMRS dan ambulans.

“Dua kanak-kanak disahkan mninggaI dunia di hspital manakala dua lagi mngsa yang ced.era kini menerima rwatan,” katanya.

Katanya lagi, selepas memastikan tlada lagi ba haya lain terbabit operasi ditamatkan kira-kira 10 malam tadi.

Salam tkziah buat keluarga. Al fatihah anak2 syurga Allah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*