[Terkini] ‘Berehatlah Sahabat..’ Othman Dijmput IIahi 0tw Pulang Ziarah Rakan Baik MninggaI Dunia.

Alor Setar: Seorang lelaki yang pulang menziarah rakannya yang mninggaI dunia di Tebengau, Jalan Kuala Kedah di sini, ditemui Iemas di tepi parlt di Kampung Ujung Sungai semalam.

Jsad Othman Abdullah, 45, yang masih bujang itu ditemui orang awam sebeIum memaklumkannya kepada BaIai PoIis Kuala Kedah, jam 7.10 petang.

Ketua PoIis Daerah Kota Setar Asisten Komisioner Ahmad Shukri Mat Akhir berkata, jsad mngsa dia.ngkat dengan bantuan pasukan penyelamat dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Alor Setar.

Beliau berkata, terdapat ke san caIar di mu.ka dan da gu mngsa.

“Jsad mngsa ditemui seorang wanita yang sedang memancing di kawasan itu jam 6.30 petang semalam selepas dia ternampak motosikal menghem.pap bdan mngsa yang tere.ndam dalam air.

“Selain itu, terdapat ke san jaluran rumput yang re.bah di sisi parlt selain ke san caIar pada motosikal berkenaan. Mngsa dipercayai terba bas ke tepi parlt,” katanya dihubungi hari ini.

Ahmad Shukri berkata, jarak rumah mngsa di Kampung Seberang Alor, Mukim Tebengau dengan lokasi kejadian hanya kira-kira tiga kilometer.

Beliau berkata, hasil makIumat daripada ibu mngsa, mngsa keluar rumah berseorangan jam 12 tengah hari untuk menziarah rakannya yang mninggaI dunia di sekitar kampung berkenaan.

“Pemeriksaan tldak menemui u.nsur jnayah membabitkan kema tian mngsa.

“Myatnya dibawa ke Hspital Sultanah Bahiyah (HSB) untuk uj1an saringan C0vld-19 dan be.dah si.asat. Hasil Iaporan be.dah si asat mendapati, mngsa Iemas dalam air,” katanya.

Ahmad Shukri berkata, ke.s dikIasifikasikan sebagai ma ti menge.jut.

Salam tkziah buat keluarga arwh Othman Abdullah. Moga tabah atas kehiIangan insan tersayang. Al fatihah

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*