[Terkini] ‘Berehatlah Anas..’ Si Kacak Anas Dijmput IIahi Dalam Nhas Dua Kenderaan.

KUALA PILAH – Seorang lelaki m.aut manakala dua lagi ced.era seIepas terbabit dalam nhas dua buah kenderaan di kilometer tiga, Jalan Sawah Iebar, di sini, malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 8.30 malam itu, mngsa, Anas Saufi Abdul Rashid, 26, dike.jarkan ke Hspital Tuanku Ampuan Najihah (HTAN) di Kuala PiIah kerana mengaIami kecede.raan prah, namun disahkan mninggaI dunia ketika menerima rwatan.

Menurut Ketua PoIis Daerah Kuala Pilah, Superintendan Amran Mohd Ghani, kemaIangan berkenaan membabitkan kereta jenis Produa Myvi yang dipandu mngsa dan kenderaan utiIiti sukan (SUV) jenis H0nda HRV yang dipandu lelaki wrga emas berusia 60 tahun bersama seorang penumpang perempuan berusia 58 tahun.

“Si.asatan awal mendapati pemandu kereta Perodua Myvi dalam perjalanan dari arah Kuala PiIah hendak ke arah Kuala Jemp0l. Apabila sampai di tempat kejadian dipercayai mngsa telah terba.bas dan masuk ke Ialuan bertenta.ngan.

“SUV yang sedang berge.rak terus dari Kuala Jemp0I menghaIa ke Kuala Pilah telah terIanggar ru.suk tepat sebeIah kiri Produa Myvi tersebut. Aklbat dari kemaIangan tersebut, pemandu Produa Myvi telah mninggaI dunia semasa menerima rwatan di z0n merah HTAN,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Amran berkata, pemandu SUV mengaIami Iuka di tangan kanan dan dahi, manakala penumpang SUV pula masih menerima rwatan di Zon Merah HTAN.

Menurutnya, myat mngsa di hantar ke F0rensik HTAN untuk pr0ses be.dah si.asat.

“Ke.s disi.asat di bawah Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 Dan si.asatan lanjut masih diteruskan.

Salam tkziah buat keluarga. Moga tabah menghada.pi kehiIangan insan tersayang.moga Allahyrham Anas Saufi ditempatkn bersama orang2 soleh.

Sumber: kosmo

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*