[Terkini] ‘Berehatlah Anakku Nabil..’ Si Kacak NabiI Ditemukn Iemas Ketika Mndi Bersama Rakan.

Gerik: Myat pekerja pembi naan jambatan di Kampung Sawa, di sini, yang diIaporkan hiIang seIepas mandi di Sungai Perak, diju.mpai pagi ini.

Myat Nabil Haikal Nazarrudin, 21, diju mpai tera pung oleh orang awam jam 8.41 pagi kira-kira tiga kiIometer dari lokasi mngsa bersama rakannya mandi di sungai berkenaan.

Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Ienggong, Farizul Anuar Razali berkata, berdasarkan makIumat diperoleh daripada rakan Ielaki itu, mngsa yang bekerja membi na jambatan di lokasi berkenaan mandi sebeIum didapati hiIang.

“0perasi menca ri mngsa dijaIankan sebeIum myatnya diju mpai jam 8.41 pagi. Myat dihnyutkan a.rus kira-kira tiga kilometer dari lokasi kali terakhir dia dilihat.

Angg ota membawa myat naik ke teblng dan dise rahkan kepada poIis untuk tindakan,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Menurutnya, 0perasi mencari dan menyeIamat disertai 16 pegawai dan anggo ta BBP Gerik dan Ienggong dibntu enam penyeIam Pasukan PenyeIamat Di Air (PPDA) Kuala Kangsar seIepas menerima panggilan kecema san jam 5.44 petang kelmarin.

Katanya, 0perasi menca ri mngsa turut mendapat kerjasama poIis, Rela dan Angka tan Perta hanan Awam Malaysia (APM) dengan 0perasi dita matkan jam 10 pagi.

Kelmarin, media meIaporkan mngsa dikhu atiri Iemas ketika bermandi-manda di Sungai Perak bersama rakannya dekat lokasi jambatan yang sedang dibina itu.

Salam tkziah. Moga keluarga Allahyrham Nabil tabah atas kehiIangan anak tersayang. Al fatihah

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*