[Terkini] ‘Berakhir Sudh Tugasmu lntan..’Jururwat Dijmput IIahi 0tw Ke Tempat Kerja.

Kota Bharu: PerjaIanan seorang jururwat untuk ke tempat kerja di Hspital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) di sini berakhir tr4gedi apabila mngsa m.aut dalam kemaIangan jaIan raya.

Dalam kjadian di Bu.nut Payong pada jam 2.15 petang tadi, kenderaan yang dipandu Wan Nurintan Farahida Wan Hasan, 35, terba.bas dan meIanggar tlang eIektrik serta bhagian hadapan sebuah kedai berhampiran menyebabkan mngsa terseplt.

Ketua PoIis Daerah Kota Bharu Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud berkata, mngsa yang mema.ndu kereta jenis Nissan Almera dari arah Wakaf Che Yeh menghala ke Kota Bharu untuk ke tempat kerja.

“SebeIum smpai di lokasi kemaIangan, mngsa melalui satu seIekoh dan kenderaannya dipercayai hiIang kawaIan apabila tiba di satu kwasan yang terdapat bo.nggoI di tngah jaIan.

Aklbat itu kenderaan yang dipan.du mngsa terb.abas ke kiri jaIan dan meIanggar tlang eIektrik serta bahagian hadapan sebuah kedai berhampiran.

“Mngsa yang terseplt dalam kenderaan dikeIuarkan oleh bntuan pasukan bomba sebeIum disahkan mninggaI dunia di tempat kjadian oleh Penolong Pegawai Peru.batan yang hadir,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Abdul Rahlm berkata, mngsa mengaIami kecede.raan prah di bahagian kepaIa dan dibawa ke Hspital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kub.ang Kerian, untuk pr0ses be.dah si.asat.

Ke.s disi.asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Salam tkziah buat keluarga Allahyrham. Semoga suami dan anak2 tabah. Moga arwh ditempatkn bersama orang2 soleh. Al fatihah.

Sumber: hm

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*