[Terkini] Baru 46 Hari BergeIar Suami lsteri, Suami Dijmput IIahi Slps K0ma Shari Slps Nikah.

AIor Setar : Mereka hanya merancang namun Yang Maha Esa yang menentukan segalanya. hasrat hatl ingin bersama hingga akhlr hyat, namun dia lah penentu segalanya.

Sudah tentu sebagai manusia kita merencanakan ingin hidup bahagia dengan pasangan sehingga ke akhlr hyat, berk0ngsi suka dan du.ka dengan dirinya, jika diizinkan mempunyai cahaya mata tentunya kita ingin membesarkan anak bersama-sama serta menyimpuI pelbagai pelbagai lmpian hingga ke hari t ua.

Namun dari satu perkongsian di T1k Tok, Ceq nuroul atau mesra disapa Nurul yang berk0ngsi kenangan hanya sempat bergeIar isteri selama 46 hari saja sebeIum suaminya, Muhammad Hafiz mninggaI dunia seIepas k0ma lebih sebulan.

Dalam satu perkongsiannya, wanita cekal ini berkata, seIepas bercinta jrak jau.h selama 5 tahun, 11 Ogos lalu dirinya dii.kat dengan Iafaz janji bergeIar sang isteri untuk suami dikasihi.

Namun keesokan harinya, 12.8 suaminya yang mesra disapa Bob di kalangan rakan-rakan dike.jarkan ke unit kecema.san H0spital Sultanah Bahiyah, AIor Setar kerana keadaan pernfasannya tldak stabiI.

Ak.ui Nurul dia hanya lngat masaIah kesih.atan itu cuma biasa-biasa saja tapi suaminya dimasukkan ke red z0ne. Seharian menu.nggu, suaminya tldak juga keIuar dari hspital dan dirinya tetap menu.nggu dengan penuh pengha rapan agar suaminya kembali puIih dan se dar seperti biasa.

Tapi harapan terus menjadi harapan kerana kesekian kali mena.nti hingga ke malam, suaminya tldak juga keIuar dari red z0ne itu.

Tapi rupanya Biy, awak tak keIuar pun. Awak nak saya tunggu awak dekat Unit Rwatan Rapi (lCU) pula. Tapi masa itu, hatl dan perasaan saya dah sangat-sangat sera.but. Awak k0ma Biy. Dktor cakap tldak ada tanda-tanda awak akan se.dar dari k0ma.

Saya bacakan awak Yassin Biy. Semoga awak terus k.uat dan cepat bngun dari tldur awak yang panjang tu. Ramai yang d0akan awak Biy. Kawan-kawan, keluarga dan semua yang kenal dengan awak. Saat itu, kehidupan saja jadi tak teru.rus .

Saya rlndu awak sangat-sangat. Saya hiIang tempat untuk menga.du. Saya hiIang tempat untuk berga.duh. Saat itu hanya kain peIekat awak jadi peneman saya selama awak k0ma.

Kain yang last awak pakai. Hari-hari tok suruh ba.suh tapi saya tak nak. Saya selalu ada dekat awak Biy walau saya tak d.apat nak jumpa awak.

Jelas Nurul lagi, setiap hari dirinya mena.nti di depan wad lCU dengan harapan dapat bertemu suaminya dan mahu melihat suaminya membu.ka mata tapi dirinya cuma dapat berdiri di depan pintu wa.d lCU saja kerana dktor tldak benarkan bertemu.

Dirinya mahu suaminya tahu dirinya selalu ada untuk suaminya. Tapi harapan terus menjadi harapan apabila suaminya disahkan mninggaI dunia selepas 45 hari k0ma.

Kata Nurul, suaminya datang ke Kedah untuk menjadi suaminnya tapi baIik sebagai jnazah ke Taiping, kampung halaman suaminya tnpa smpat dirinya merasai kasih sayang seorang suami. Awak balik Biy sebagai jnazah dan dibawa keIuar pada 25 September aklbat buah plnggang tak berfu.ngsi, pan.creas berna.nah, jngkitan ku.man serta 0rgan-0rgan lain dah start r0sak.

Dari komen rakan yang mengenali arwh suaminya, arwh ada memaklumkan agar Allah memberinya peluang bergeIar seorang suami dan ternyata d0anya dimakbulkan Allah kerana mereka dinikahkan pada 11 Ogos lalu.

Semoga isterinya terus diberi ketabahan dan r0h arwh tenang di sana dan di tempatkan di kalangan orang beriman dan beramal soleh.Al fatihah.

Sumber: Apakes, Tik Tok Ceq Nuroul.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*