[Terkini] ‘Allahuakhbar Shah..!’ AjaaImu Tcmpak Di Jlan, Dirmpuh Kereta GagaI Memot0ng.

ALOR GAJAH – Seorang penunggang motosikal maut selepas dirmpuh sebuah kereta yang gagal memotong kenderaan lain di Jalan Dalong, Jelatang-Gadek di sini, malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 9.15 malam itu, mngsa Muhammad Shah Fiy Shahrin, 25, mninggaI dunia di lokasi akibat kecede.raan prah di anggota badan.

Ketua PoIis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu berkata, ketika kejadian mngsa yang menunggang motosikal jenis Modenas Kriss dalam perjalanan dari arah Alor Gajah ke Gadek.

“Hasil si.satan di tempat kejadian, kemaIangan dipercayai berlaku apabila sebuah kereta jenis Proton Saga dari arah Gadek ke Alor Gajah cuba memot0ng sebuah kereta.

“Bagaimanapun, kereta tersebut telah bertmbung dengan motosikal ditunggangi mngsa yang datang dari arah bertntangan menyebabkan mngsa tercmpak ke laluan sebelah kiri,” katanya dalam satu kenyataan akhbar dikeluarkan di sini, hari ini.

Mengulas lanjut beliau berkata, akibat kemaIangan itu kereta tersebut juga telah terba.bas ke kanan jalan dan telah meIanggar pokok lalu terba.kar.“

Pemandu dan penumpang kereta bagaimanapun berjaya diselamatkan, namun mengalami ptah tangan kiri dan Iuka-Iuka pada anggota badan.

“Myat mngsa telah dihantar ke Hspital Alor Gajah untuk pr0ses bdah si.asat dan k.es disi.asat mengikut Sek 41(1) Angkatan Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Sumber: sinar

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*