[Terkini] ‘Allahuakhbar Anakku’ lbu HiIang Hrapan Kluarga, Yuhanis M4ut Ketika Mncari Rezeki.

KUCHING: Hati ibu mana tidak Iuluh apabila anak yang menjadi tuIang belakang keluarga kini prgi selamanya selepas trgedi hltam mera.gut nywanya, hari ini.

Yuhanis Abdullah,20, ma ut selepas motosikal ditun.ggangnya hiIang kawaIan dan terba bas di Jalan Samariang, berdekatan MCD Samariang ketika sedang mencari rezeki untuk keluarganya.

Difahamkan, remaja lelaki itu merupakan anak sulung yang menyara ibu dan seorang adik perempuan yang masih bersekolah manakala arwh ayanhnya telah lama mninggaI dunia.

Ketua Jabatan Si.asatan dan Penguatku asaan Trafik Sarawak Superintenden Alexson Naga Chabu berkata, Iaporan kemaIangan telah diterima pihaknya sekitar jam 11.35 pagi tadi.

Katanya, lanjut di tempat kejadian mendapati kemaIangan berlaku melibatkan seorang penu.nggang motosikal yang merupakan penghantar makanan Food Panda.

“KemaIangan dipercayai berlaku apabila remaja itu yang datang dari arah lampu isyarat Jalan Sultan Tengah menghala ke Bulatan Semariang hiIang kawaIan dan terba bas ke sebeIah kanan sebelum meIanggar tlang lampu di pembahagi tengah jalan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Tambah Alexson, akibat peIanggaran itu, mngsa disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian oleh pegawai Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) manakala si.asatan lanjut masih diteruskan.

Sementara itu katanya, mngsa juga didapati tldak mempunyai lesen kenderaan dan jsadnya telah dihantar ke Unit F0rensik Hspital Umum Sarawak (HUS) untuk pelaksanaan ujian C0vld -19 sebelum bdah si asat dijalankan.

“Waris remaja itu juga telah dimaklumkan berhubung kemaIangan tersebut dan ke.s kini disi.asat di bawah Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” ujarnya.

Sumber: sarawakupdatelive

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*