[Terkini] ‘Allahuakhbar Abg..’ Suami MninggaI Dunia Dirmpuh MPV SeIudup 500Kg Ke.tum.

Kub.ang Pasu: Seorang lelaki m.aut selepas kereta dinaiki bersama isterinya dirmpuh penyeIudup yang membawa 500 kilogram (kg) ke.tum di Jalan Kampung Padang Gelanggang, Ayer Hltam, di sini, awal pagi hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 2 pagi itu, pemandu Proton Iswara, Ahmad Sofberi Sharif, 38, mninggaI dunia di lokasi kejadian, manakala isterinya, Hananie Hassim, 28, prah akibat kecede raan pada bahagian kepaIa dan kakl.

PenyeIudup lelaki berusia 29 tahun berasal dari FELCRA Lu.buk Sireh, Padang Besar, yang memandu Nissan Grand Livina turut prah akibat ced era pada bahagian bdan, kepaIa dan kakl.

Ketua PoIis Daerah Kubang Pasu, Superintendan Rodzi Abu Hassan berkata, si.asatan awal mendapati kenderaan pelbagai guna (MPV) yang sarat mu atan ke.tum terbabit dalam perjalanan dari Alor Setar ke Kangar, Perlis.

Katanya, pemandu kereta Proton Iswara dan isterinya pula baharu selesai berniaga dan dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Kampung Pida 8, Sanglang.

“Sebaik tiba di lokasi, MPV terbabit disya.ki cuba memot0ng Iori sebelum memasuki laluan bertntangan menyebabkan kenderaan itu bertmbung kereta Proton Iswara dinaiki mngsa dan isterinya

“Akibat peIanggaran itu, mngsa dan isterinya terseplt di dalam kenderaan menyebabkan bantuan angg ota BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jitra terpksa dipanggil bagi mengeIuarkan mereka,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Rodzi berkata, bagaimanapun mngsa disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian, manakala isterinya dan pemandu MPV dihantar ke Hspital Jitra untuk menerima rwatan lanjut.

“Kita percaya pemandu MPV berkenaan terbabit dalam kegiatan penyeIudupan ke tum dan berkemungkinan baharu sahaja mengambil bekalan daun ke.tum untuk diseIudup ke negara jiran.

“Si.asatan lanjut berhubung ke.s ini masih dilakukan dan kita berharap orang ramai yang melihat kejadian dapat tampil membantu si.asatan yang setakat ini dibuat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Myat mngsa kemudian dihantar ke Bahagian F0rensik Hspital Jitra untuk tujuan bdah si.asat.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*