[Terkini] ‘AjaI Dua Sahabat..’ Ariffin & Rezuan Tcmpak Keluar, Kereta TerbaIik Dlm Parlt.

SERIAN: Dua lelaki terbun.uh akibat keced raan prah selepas dikatakan terpak keluar dari kereta dalam kemaIangan di Kilometer 64 Jalan Kuching-Sri Aman pada Khamis.

Ketua Jabatan S.iasatan dan Penguatk uasaan Trafik Sarawak Superintenden Alexson Na.ga Chabu berkata kedua-dua mngsa dikenali sebagai Ariffin Suffian, 24, dari Kampung Hulu, Serian dan Mohamad Rezuan Bujang, 37, dari Kampung Bunga Siantan, Serian.

Menurutnya, kedua-dua mngsa semasa kejadian dikatakan menaiki sebuah kereta dari arah Sri Aman menuju ke Serian sekitar jam 10.35 malam.

“Apabila sampai di lokasi kejadian, dipercayai kereta dipandu mngsa (Ariffin) telah hiIang kawaIan semasa menuruni buklt lalu terba bas ke tepi kiri jalan dan meIanggar teblng bukit.

“Kedua-dua mngsa tercmpak keluar dari kereta dan telah disahkan mninggaI dunia selepas diperiksa oleh angg ota paramed1k dari Hspital Serian,” katanya menerusi satu kenyataan, hari ini.

Hadir sama di lokasi kejadian ialah angg ota dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Serian untuk membantu mengan gkat myat mngsa.

Myat kedua-dua mngsa kemudian dihantar ke Jabatan Perubatan F0rensik Hspital Serian untuk tindakan selanjutnya.

Si asatan lanjut k.es masih dijalankan di bawah Sksyen 41 Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah al fatihah

Sumber: ub

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*