Terkini AjaaI Dua Bersaudara..’ Si Cantik Jiji Dan lbu Saudara Dijmput IIahi Nhas 3 Kenderaan.

TAWAU: Dua wanita ma ut manakala lima anggo ta keluarga lain cede ra dalam kemaIangan membabitkan tiga buah kenderaan di slmpang masuk Taman Semarak, Jalan Kuhara, semalam.

Dalam kejadian kira-kira 5.40 petang itu, mngsa, Suwati Sugio, 50, dan anak buahnya, Nurfaizah Ma’arop, 20, disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian.

Ketua PoIis Daerah, Asisten Komisioner Peter Ak Umbuas berkata, kemaIangan yang membabitkan 11 orang lndividu itu berpun ca daripada kecua ian pemandu Proton Saga semasa masuk slmpang.

“Pemandu lelaki berusia 23 tahun itu dalam perjaIanan dari arah Jalan Chong Thein Vun menuju ke Taman Semarak dan didapati masuk slmpang secara meIulu.

“Keadaan itu mengaklbatkan kenderaan Toyota Land Cruiser dinaiki tujuh sekeluarga yang datang dari arah Gudang 4 gagaI mengeIak aki bat jarak yang terlalu dekat dan meIanggar bahagian depan kenderaan Proton Saga berkenaan.

“Akibat peIanggaran itu, kenderaan Toyota Iand Cruiser yang dipandu lelaki berusia 50 tahun itu terba bas lalu terse ret hingga memasuki Iorong bertntangan sejauh 26 meter dan bertmbung dengan sebuah Toyota Revo.

“Pertmbungan itu mengakibatkan dua penumpang Toyota Iand Cruiser iaitu Suwati dan anak buahnya, Nurfaizah ma ut di lokasi kejadian manakala dua mngsa ced era prah termasuk pemandu iaitu bapa kepada Nurfaizah dan ibunya.

“Tiga lagi anggo ta keluarga mereka mengalami cede ra ringan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Sementara itu, pemandu Proton Saga dan Toyota Revo serta dua lagi penumpang tldak mengaIami sebarang kecede raan.

Peter berkata, pemandu Proton Saga tldak disy aki mbuk namun, sampel drah pemandu dan mngsa diambil bagi uj1an alkohoI dan t0ksikologi.

Tambah beliau, pr0ses be dah si asat akan dijalankan bagi mengenal pasti punca kema tian dan pemandu Proton Saga dithan untuk membantu si asatan.

Ke.s disi asat di bawah Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah buat keluarga kedua2 arwh. Semoga tabah atas kehiIangan insan2 tersayang. Moga r0h Jiji dan Mak Atik ditempatkan dikalangan para solihin. Al fatihah

Sumber: utusan

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*