[Terkini] ‘ Abang Prgi Dulu Syg..’ Suami Dijmput IIahi Dalam Pjalanan MeIawat lsteri Di Hspital.

SEBERANG PERAI – Hsrat seorang pengawal keseIamatan untuk meIawat isterinya yang sedang menerima rwatan di Hspital Seberang Jaya (HSJ) di sini tldak kesmpaian apabila dia terbu nuh dalam kemaIangan jalan raya ketika dalam perjalanan menu ju ke hspital itu semalam.

Kejadian kira-kira jam 3.30 petang itu diIaporkan berlaku di Kilometer 5.7 Iebuh Raya Butterw0rth-Kulim arah Butterworth dekat Buklt Merta.jam di sini.

Dalam kejadian itu, mngsa berusia 39 tahun yang menu nggang motosikal jenis Yamaha Lagenda 110Z mninggaI dunia di tempat kejadian akibat kecede raan prah pada kepaIa.

Ketua PoIis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd. Samad berkata, si asatan mendapati kemaIangan berlaku apabila motosikal ditun ggangi mngsa meIanggar beIakang SUV jenis Proton X70 yang berhnti di ba hu Iebuh raya.

“SUV itu dikatakan mengaIami ker0sakan dan pemandunya yang merupakan jurujuaI berusia 33 tahun berhnti di Iorong kecema san untuk memerlksa kenderaan.

“Selang beberapa minit, motosikal datang dari arah beIakang telah meIanggar belakang SUV sehingga menyebabkan mngsa terk0rban,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Shafee berkata, hasil be dah si asat yang dijaIankan di HSJ semalam mendapati mngsa ma.ut akibat kecede raan prah pada kepaIa.

Sementara itu, beliau berkata, kejadian dikatakan berlaku ketika mngsa dalam perjaIanan dari rumahnya di Guar Perahu, Bukit Merta jam di sini menuju ke HSJ bagi meIawat isterinya yang sedang saklt.

Beliau berkata, ke.s disi asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah. Be.ratnya uj1an keluarga ini. Moga isterinya k.uat dan tabah dan moga suaminya ditempatkn dikalangan org yg beriman dan soleh. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*