[Terkini] 9 Bulan TerIantar Saklt, Pengarah Filem, Azahari Zain MninggaI Dunia Awal Pagi Tadi.

[Terkini] 9 Bulan TerIantar Saklt, Pengarah Filem, Azahari Zain MninggaI Dunia Awal Pagi Tadi.

Kuala Lumpur: Pengarah filem juga pensyarah di Universiti Teknologi Mara (UiTM), Allahyarham Azahari Zain, 50, mninggal dunia di kediamannya, jam 12.15 pagi ini selepas sembilan bulan terlantar saklt akibat dise.rang angin ahm.ar atau str0k.

Berita sdih itu dikongsikan Isterinya, Wahizatul Nureen Azmi atau mesra disapa Nureen menerusi kiriman Whatsapp ringkas kepada Harian Metro memaklumkan pemergian suami tercinta.

“Assalamualaikum, Al-Fatihah buat suami saya Azahari Bin Mohd Zain. Allah lebih menyayangi beliau. Semoga dipermudahkan urusan arwh. Semoga arwh ditempatkan bersama para solihin,” tulisnya ringkas.

Sebelum ini, Harian Metro meIaporkan Allahyrham Azahari dimaklumkan berada dalam keadaan sihat di rumah selepas terIantar sa.kit akibat diser.ang angin ah.mar pada Februari lalu dan sudah dirwat di rumah selama enam bulan.

Terdahulu, difahamkan Allahyrham menerima rwatan lanjut di Hspital UiTM selama tiga bulan sebelum dibenarkan pulang ke rumah.

Selama saklt, Azahari yang berkhidmat sebagai pensyarah kanan di Fakulti Filem, Teater dan Animasi UiTM ditanggung kos rwatan dan ubat-ubatannya oleh universiti berkenaan.

Azahari yang memulakan karier seni pada 2004, pernah menjadi penulis dalam banyak projek filem antaranya Tangkai Jer1ng, Potret Mlstik, Anak Mami Kembali, Nana Tanjung dan Duyung.

Ketika bekerjasama dengan MIG, Azahari pernah mengarahkan filem seperti Sa.ntau, 7 Petala Cinta, H.antu Dalam Botol Kicap, Ma.ntra, Flat 3A, Zoo dan banyak lagi.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*