[Terkini] ‘0ksigen Dia Mer0sot..’ Nad ZainaI Kembali Bergntung Kpd Alat Bntuan Pnafasan- Ungku lsmail.

[Terkini] ‘0ksigen Dia Mer0sot..’ Nad ZainaI Kembali Bergntung Kpd Alat Bntuan Pnafasan- Ungku lsmail.

Selepas diIaporkan sudah mula sedarkan diri dan tidak lagi menggunakan alat bantuan pernfasan sejak Khamis lalu, pelakon Nad Zainal kembali direhatkan akibat keadaan paru-parunya yang beIum kuat.

Perkara itu dimaklumkan sendiri rakan artis yang juga pelakon Ungku Ismail yang menziarahinya di hspital pada petang Jumaat.

“Nad Zainal kena lntubate semula… ini adalah kerana paru-parunya beIum cukup kuat untuk dia bernafas sendiri walaupun dengan penggunaan high fIow 0xygen mask di lCU,” katanya.

Ketika ini Nad atau Farah Nadia Zainal Abidin masih dirwat di Unit Rwatan Rapi (lCU) Hspital Pakar KPJ Ampang Puteri.

Dalam pada itu, Ungku berkata, meskipun Nad kembali di lntubate namun kesihatannya menunjukkan perkembangan positif selepas hampir dua minggu dimasukkan ke hspital.

Cumanya, tahap 0ksigen dalam drah pelakon itu mer0sot selepas pihak hspital menanggaIkan alat lntubate yang disambungkan kepada Nad.

“Disebabkan paras 0ksigen mer0sot, pihak hspital mengambil langkah meletakkan Nad dalam keadaan rehat supaya pernfasan lebih terjaga.

“Semalam (Jumaat) dia sudah sedar bagaimanapun 0ksigen mula mer0sot pada sebelah malam selepas dia tidak lagi direhatkan,” jelasnya.

Untuk rekod, Nad dimasukkan ke hspital berkenaan sejak 20 November lalu akibat jngkitan kum.an pada paru-paru.

Ungku Ismail adalah antara rakan artis yang sentiasa berada di sisinya sepanjang pelakon itu dimasukkan ke hspital selain menyalurkan makIumat terkini tentang keadaannya dan memohon orang ramai berdoa agar Nad kembali pulih.

Sumber: ig ungkuismail

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*