Sempat Hadiahkan Telekung Solat Untuk Ibu, Terk0rban Ketika Bertugas

Georgetown : Sorang ibu tdak menyangka mesej bergambar yang dihantar anak lelakinya melalui aplikasi WhatsApp adalah perbualan trakhir antara mereka berdua.

Noraini Jaafar, 54, berkata, anak keduanya itu menghantar gambar menu berbuka puasa dan gambarnya memakai uniform untuk ke tempat kerja dua hari lalu.

Siapa yang tidak terkjvt apabila mendapat berita bahawa anknya sudah tiada sedangkan saya baru berbual dengan arwh dua hari lalu di WhatsApp.

Arwh ada menyatakan rindu masakan saya kerana tidak dapat pulang. Pada waktu kami berbual itu, tiada perubahan yang ditunjukkan arwh, katanya ketika ditemui di pekarangan Jabatan F0rensik H0spital Pulau Pinang HPP pada Sabtu.

Noraini merupakan ibu kepada anggota poIis, Konstabel Muhammad Iqbal Mazlan, 22, yang m4ut dalam kemaIangan ketika mengejar penjn4yah dalam kejadian di Jalan Utama di sini pada jam 1.35 pagi pada Sabtu.

Noraini berkata, dia mendapat tahu kejadian yang men1mpa anak kedua dari tiga beradik itu selepas menerima panggilan daripada kawan arwh pada jam 2.35 pagi.

Selepas terima berita itu, saya dan suami, Mazlan Omar terus bergegas dari Kuala Besut, Terengganu ke sini (Pulau Pinang) untuk proses pengecaman.

Saya sed1h tetapi reda dengan pemergian arwh anak saya, Dia anak yang baik, Baru-baru ini (9 April) dia ada kirim telekung berwarna merah untuk saya, Itu lah pemberian terakh1r arwh yang akan saya simpan untuk selama-lamanya.

Saya harap penjen4yah yang menyebabkan kem4tian anak saya itu dikenakan hukvman setimpal, katanya.

Dalam kejadian awal pagi itu, arwh yang merupakan anggota Balai Polis Datuk Keramat itu sedang membuat rondaan cegah jnayah bersama dua rakan setugasnya.

Arwh baharu memulakan tugasnya sebagai anggota poIis sejak 18 bulan lalu di balai poIis tersebut.

Ketua PoIis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Soffian Santong berkata, ketika rondaan itu, arwh bersama dua rakan setugasnya terserempak dengan seorang lelaki sedang menunggang motosikal dalam keadaan mencur1gakan.

Tambahnya, ketika tiba persimpangan lampu isyarat, motosikal arwh bergesel dengan suspek yang disyaki t0kan d4dah lalu terjtuh dan kepalanya terhntuk pada pembahagi jalan.

Arwh m4ut di tempat kejadian manakala svspek yang berusia 35 tahun dan mempunyai 11 rekod jnayah itu berjaya dit4han, Ujian saringan air kncing svspek p0sitif d4dah.

$uspek akan direm4n di Kompleks Mhkamah Georgetown esok. K3s dis1asat mengikut Sksyen 302 Kanun Kesksaan iaitu bnuh serta Sksyen 186 Kanun Kesksaan kerana menghaIang penjawat awam menjalankan tugas, katanya ketika ditemui di pekarangan Jabatan F0rensik HPP pada Sabtu.

Soffian berkata, myat Muhammad Iqbal akan dibawa balik ke kampung halamannya Kampung Air Tawar, Besut di Terengganu untuk dikbumikan di sana.Al fatihah.

Sumber : imediaviral

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*