Terjumpa Sejumlah RM 150 Ribu Dalam Almari , Ini Yang Dil4kukan Oleh Pekerja Syarikat Pindahkan Barang Ini Buat Ramai Terg4mam.

Terjumpa Sejumlah RM 150 Ribu Dalam Almari , Ini Yang Dil4kukan Oleh Pekerja Syarikat Pindahkan Barang Ini Buat Ramai Terg4mam.

Jika Anda berada ditempat pekerja yang jujur ini, apa yang anda akan l4kukan? Terjumpa RM150 Ribu Dalam Almari, Namun T1ndakan Pekerja Syarikat Pindahkan Barang Ini Buat Ramai Terc3ngang

Net1zen menyar4nkan bahawa pekerja yang jujur ini supaya dinaikkan pangkat selepas beliau mengembalikan wang S$50,000 (RM151,300) yang ditemui di dalam almari kepada pemiliknya.

Pekerja yang jujur tersebut, Jake merupakan pekerja syarikat Prestige – Moving Services, yang menyedi4kan servis pemindahan barang di Singapura.

Kejujuran adalah sifat yang paling penting untuk dimiliki oleh pekerja dalam sektor pekerjaan tersebut kerana mereka sering memindahkan perabot dan barang berharga dan ternyata Jake memenuhi krit3ria tersebut.

Anda tidak akan pernah tahu jika anda secara tidak sengaja boleh meninggalkan sesuatu yang sangat sentimental atau berharga.

Jadi pemilik wang tersebut sangat bersyukur apabila Jake kembalikan sejumlah besar wang tunai yang tidak sengaja ditingg4lkan di dalam almari.

“Ini adalah Encik Jake. S4lah seorang pekerja terbaik kami. Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada beliau kerana kejujurannya yang mungkin orang lain tidak akan l4kukannya dan jujur adalah sangat p3nting,

dalam industri kami di mana pelanggan memberi kepercayaan kepada kami bahawa perabot dan barang-barang mereka selamat berada di tangan kami.

“Jake, ketika mel4kukan pemindahan di sal4h satu premis pelanggan kami, menemui sejumlah wang tunai S$50,000 yang dibungkus dalam beg plastik di dalam kabinet.”

“Wang ini secara tidak sengaja ditinggalkan oleh pelanggan kami. Jake, membuat langkah terbaik dan keputusan untuk memulangkan keseluruhan wang tersebut kepada pelanggan.

“Sekali lagi, terima kasih Jake atas kejujuran anda dan kami harap anda akan bersama kami selama bertahun-tahun lagi,” kata Prestige Moving Services dalam satu perkongsian di Fb.

Net1zen mencadangkan supaya gaji beliau dinaikkan atau beliau dinaikkan pangkat sebagai pengh4rgaan di atas kejujurannya.

Walaupun bertatu membawa persepsi yang bu’ruk terhadap ramai orang, Jake membuktikan bahawa penampilan lu4ran tidak melambangkan h4ti budi seseorang.

Sumber:hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*