Terima semua ujian, suami isteri h1dap peny4kit kr0nik tetap bahagia dan sweet

Kehidupan berumah tangga pastinya akan ada dugaan yang tidak dijangka. Hal ini samalah seperti perkongsian-perkongsian di laman TikTok seorang pengguna yang memakai nama aunimuthallib apabila dan suami sama-sama diduga dengan peny4kit kronik.

masing2 alami hidapi kronik

Banyak posting yang dibuat oleh wanita itu di TikTok menceritakan kehidupan mereka yang berjvang dengan peny4kit yang dihidapi serta menjaga antara satu sama lain walaupun masing-masing dalam keadaan tidak berdaya.

@aunimuthallibBiasanya sebelum transfer ke wheelchair..mcm ni laa kena angkat husband. Selagi ada kudrat seketul Auni ❤️ #AuniTheIronLady♬ original sound – ethelindfaustine

Tetap semangat, tetap bahagia

Dia yang menghidap penyakit barah tiroid serta kegagalan buah pinggang tahap lima turut perlu menjaga suaminya yang mengalami Muscular Dystrophy hingga menyebabkan otot menjadi lemah dan tulang belakangnya membengkok.

Namun semangat mereka tetap kuat dan bukan penghalang untuk terus bahagia. Hal ini dapat dilihat menerusi perkongsian-perkongsian mereka yang sangat sweet di aplikasi Tik Tok.

@aunimuthallibOkay janji ni last video utk. lagu ni. Versi I berdiri sama tinggi dengan dia duduk 👉👈♬ Cari Pacar Lagi Koplo – metzbellamy

Tak ada rezeki timang anak sendiri lagi

Waalu bagaimanapun, menerusi salah satu video yang dimuat naik untuk tatapan para penonton, auni ada menjawab berkenaan kehadiran zuriat buat mereka.

Seperti pasangan lain, mereka amat mahu menimang anak sendiri, namun doktor menasihati agar tidak hamil kerana ia sangat berisiko untuk kesihatannya.

@aunimuthallibAllah SWT jadikan kita berdua sempurna 🥰 #esekali #fyp #husbandwife

♬ Rindu setengah mati cover by ramadanramli – رمضان

Semoga pasangan ini terus-terusan bahagia dan diberi kesihatan yang baik untuk meneruskan kehidupan bersama-sama hingga ke Jannah kelak.

Sumber: aunimuthallib

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*