Taufik Prgi DuIu Ayah.. P1Iu, Pnuntut UTHM MninggaI Dunia DgiIis Iori Dpan Bapa.

JASIN – PiIu hatl seorang bapa apabila menyaksikan sendiri anak lelakinya ma.ut digiIis sebuah Iori ketika sedang belajar menun.ggang motosikal di Jalan Hu.tan Percha di sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 9.50 pagi itu, mngsa, Taufik Hidayat Mohd. Rasul, 20, yang juga merupakan penuntut Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) Pag0h disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian.

Ketua PoIis Daerah AIor Gajah, Superintendan Arshad Abu berkata, kemaIangan berlaku ketika mngsa dan bapanya yang menu.nggang motosikal beras1ngan dalam perjalanan dari arah Hu.tan Percha menghala ke rumah mereka di Melaka Perdana.

“Setiba di lokasi, motosikal ditun.ggang malngsa bagaimanapun dikatakan telah bergeseI dengan sebuah Iori menyebabkannya terjtuh dan digiIis kenderaan b.erat berkenaan.

“Aklbat kemaIangan itu, mngsa mengalami kecede.raan prah di kepaIa dan disahkan mninggal dunia di tempat kejadian,”katanya dalam satu kenyataan akhbar di sini, hari ini.

Tambahnya, hasil soal si.asat, bapa mngsa mendkwa anaknya itu baharu mendapat lesen menu.nggang pada 25 Ogos lalu dan kjadian berlaku ketika dia sedang meman.tau pemuda berkenaan belajar menu.nggang motosikal.

“Ketika kejadian bapanya terlebih dahulu telah mem0tong Iori tersebut dan mema.ntau anaknya menu.nggang menerusi cermln motosikalnya.

“Dia kemudian melihat motosikal anaknya bergeseI dengan Iori sebeIum mngsa terjtuh sebeIum digiIis,” katanya.

Katanya, myat mngsa telah dihantar ke Hspital AIor Gajah untuk pr0ses be.dah si.asat dan k.es disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Allahuakhbar. Salam tkziah buat keluarga. Semoga arwh ditempatkan bersama orang yg beriman dan beramal soleh.

Sumber: K! ONLINE.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*