Takziah! Bapa Azlan Typewriter meninggal dunia akibat Covid-19, sempat ‘video call’ di saat akhir

Setelah 3 minggu bertarung nyawa melawan Covid-19, bapa penyanyi Azlan Typewriter, Sallehudin Che Ani, 68, baru sahaja menghembuskan nafas terakhir kira-kira pukul 4.25 petang tadi.

Pemilik nama Nor Azlan Rosle Sallehudin itu memaklumkan bapanya meninggal dunia di Hospital Selayang dalam rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU).

Memetik temubual bersama mStar, penyanyi berusia 39 tahun meluahkan rasa sayu kerana hanya berpeluang melihat detik akhir pemergian bapa melalui ‘video call’.

Ayah saya menghembuskan nafas terakhir pada 4.25 petang tadi (Rabu). Perasaan itu jadi sayu bila saya tengok sendiri Allahyarham pelahan-lahan menghembuskan nafas terakhir.

“Pihak hospital beri kebenaran kami ‘video conference’ dan semua adik-beradik saya pun ada sekali dalam sesi video itu.

“Bila sampai saat ini (tak boleh uruskan jenazah bapa sebab Covid-19), saya hanya berserah kepada ketentuan Allah SWT,” katanya ketika ditemubual oleh mStar.

Tambahnya lagi, pihak hospital akan menguruskan jenazah bapanya sehingga ke liang lahad berdasarkan SOP yang telah ditetapkan.

Di samping itu, Azlan sempat mengucapkan terima kasih kepada petugas Hospital Selayang yang memberi kerjasama menguruskan jenazah bapanya.

Sumber: mStar (Juliana Johar)

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*