‘Tak Smpat Smbut Ulangtahun Pkhwinan Yang Pertama..’, Suami Dijmput AjaI Dlm kem4langan.

MIRI: Tiga m.aut dalam kemIangan membabitkan sebuah kereta yang bertmbung dengan motosikal di Jalan Miri-Bintulu, malam tadi.

Ketua Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Zon 6 Miri, Law Poh Kiong, berkata dalam kejadian kira-kira jam 8.10 malam itu, mngsa yang m.aut di lokasi kjadian adalah pemandu kereta PROTON Wira, Mohammad Mukmin Sholehin Abdul Rahim, 29; dan dua mngsa menaiki motosikal iaitu penunggang, Roland Gerunsin, 26, serta pemboncengnya Maria And, 56.

Beliau berkata, sepasukan anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Miri Central bergerak ke lokasi sejurus menerima panggilan berhubung kejadian pada jam 8.12 malam.

“Sampai di lokasi kejadian, pasukan bomba mendapati semua mngsa sudah mninggal dunia dengan kecede.raan prah di bahagian kepaIa dan bdan,” katanya.

Poh Kiong berkata, semua mngsa tldak terseplt dan myat ketiga-tiganya dikeluarkan dari lokasi kejadian untuk diserahkan kepada PoIis Diraja Malaysia (PDRM) bagi tindakan lanjut.

Katanya, myat mngsa dibawa ke Unit F0rensik Hspital Miri bagi tujuan pemeriksaan serta be.dah si.asat.

Arwh Sholehin juga baru berkahwin pada Julai tahun lalu dan tak smpat menyambut ulangtahun pkahwinan yang pertama. Semoga isteri arwh kuat dan tbah.

“PDRM akan menjalankan si.asatan terper1nci bagi mengetahui punca sebenar yang menyebabkan berlakunya pertmbungan antara kedua-dua kenderaan itu,” katanya.

Sumber: bh

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*