Tak sanggup nak berjauhan , Alif Satar bawa isteri dan anak-anak menetap di Langkawi

Tak sanggup nak berjauhan , Alif Satar bawa isteri dan anak-anak menetap di Langkawi

“Bila pengarah telefon dan beritahu ada cerita seram tajuk Pulau dan Alif bersyukurlah sebab ada job.

“Tetapi dia cakap penggambaran di Langkawi selama sebulan. Akhirnya saya buat keputusan untuk ajak sekali isteri dengan anak-anak duduk di Langkawi sepanjang saya lakukan penggambaran,” katanya kepada mStar.

Pelakon Alif Satar mengambil keputusan membawa isteri dan anak-anak menetap di Langkawi selama sebulan kerana tidak mahu berjauhan dengan keluarga, bagi menjayakan penggambaran filem Pulau.

peranginan berkenaan, dia terus membuat keputusan membawa keluarga untuk menemaninya.

Dalam pada itu, Alif berkata, dia dan The Locos diberi kepercayaan oleh peng4rah untuk menyanyikan runut bunyi bagi filem berkenaan.

“Peng4rah cakap kita perlu kan lagu sendiri untuk filem Pulau. Jadi dia minta Alif dan The Locos untuk menyanyikannya.

“Lagu itu hasil kerjasama dengan Universal Music Malaysia dan lirik bukan kami yang tulis,” katanya.

Selain Alif, filem Pulau itu turut menampilkan barisan pelak0n Amelia Henderson, Alexander Henderson, Wan Hanafi Su dan Ms Puiyi dan bakal ditayangkan dipawagam pada 9 Mac nanti.

Alif merupakan watak utama bagi filem Pulau

Alif berkata demikian ketika ditemui di sidang media filem Pulau yang diadakan di Concourse, Plaza Sungei Wang, Kuala Lumpur pada Khamis lalu.

Alif and The Locos menyanyikan runut bunyi Pulau

Dalam perkembangan lain, pelakon drama Dia Semanis Honey itu memberitahu dia kini sibuk membuat persiapan untuk pentas akhir Anugerah Juara Lagu 37.

Kata Alif, dia sedikit gementar kerana penamilannya kali ini bukan sebagai seorang pengacara tetapi finalis bersama kumpulan The Locos.

Alif and The Locos bertanding dengan lagu Anugerah Terindah pada AJL 37

“Sekarang rasanya baru 50 peratus persiapan yang siap. Tekanan ada sebab kami nak berikan yang terbaik buat peminat dan ini adalah kali pertama Alif berada di atas pentas sebagai sebuah kumpulan.

“Kami ada hadiah untuk peminat yang sentiasa menyokong Alif dengan karya dan perniaagaannya lagi. Jadi saya nak bagi yang terbaik buat semua peminat,” katanya.

Alif and The Locos tersenarai antara 12 finalis yang bakal berentap di pentas kemuncak Anugerah Juara Lagu 37 dengan lagu Anugerah Terindah yang akan berlangsung pada 12 Februari ini.

Sumber: mStar

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*