Tak sampai 24 jam kahwin, majlis Neelofa dislasat p0lis

Belum selesai kehangatan perkahwinan antara selebriti popular, Neelofa dan pendakwah bebas Haris Ismail, polis telah membuka kertas siasatan berikutan pematuhan prosedur operasi standard (SOP) majlis tersebut.

Menurut laporan Harian Metro, kertas slasatan dibuka mengikut Seksyen 21A Akta Pencegahan Dan Pengawalan Penyak1t Berj4ngkit 1988 (Akt4 342).

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah berkata, s1asatan mendapati majlis tersebut gagal mematuhi SOP dan tiada penj4rakan fizikal.

Berikutan itu, pihak penganjur bagi majlis bertemakan persalinan serba putih itu akan dipanggil bagi membantu s1asatan selanjutnya.

Terdahulu, kecoh di media sosial mengenai dakwaan majlis berkenaan tidak mengikut SOP selain disifatkan ‘double standard’ oleh warganet antara rakyat biasa dan golongan artis.

Antara dua darjat

Artis buat macam ni boleh pulak?

Neelofa-Haris selamat diijabkabulkan dengan dihadiri kira-kira 200 tetamu di sebuah hotel terkemuka di ibu kota, pagi semalam.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri turut dijemput bagi membacakan khutbah nikah dan tazkirah ringkas.

Sumber: Harian Metro (Muhaamad Hafis Nawawi) , Twitter

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*