Net1zen dakw4 Sheila Rusly langg4r S0P s0lat jemaah, Tak jarak, tak pakai mask.

Baru-baru ini, tvlar cerita tentang pelakon dan penerbit terkenal Sheila Rusly mengadakan solat tarawih secara berjemaah bersama kru produksi di sebuah pusat boling terletak di Petaling Jaya.

Pada mulanya, usaha wanita berusia 50 tahun itu dipuji ramai dek kerana tidak men1nggalkan ibadah biarpun sedang berhibur.

Solat tarawih di pusat boling

Menerusi video yang dimuat naik oleh Sheila itu, dilihat suaminya, Jinggo sedang menjadi imam solat sambil diikuti sekumpulan jemaah lelaki dan perempuan di belakangnya.

Mana penjarakan s0sial, mask? Siap bersalaman..

Bagaimanapun, ada segelintir netizen mengkritik pelakon drama Bukan Gadis Biasa itu dan mendakwa dirinya tidak mematuhi SOP.

Timbul persoalan dalam kalangan netizen apabila mereka melihat tiada penj4rakan s0sial antara jemaah dan kebanyakan yang terlibat tidak memakai pelitup muka ketika solat.

Bukan itu sahaja, mereka turut dilihat bersalaman di antara satu sama lain.

Berikutan itu, seorang gadis lantang meluahkan pendapatnya tentang isu tersebut di Twitter. Menurutnya, dia berharap pihak berkuasa menyiasat perkara itu.

Takde surau ke?

Menjengah ke laman sosial Instagram Sheila pula, ternyata ruangan komen perkongsian tersebut diserang oleh segelintir netizen yang kesal dengan tindakan pelakon itu.

Sheila berkahwin dengan pilihan hatinya, Azman “Jinggo” Yahya pada tahun 1995. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan dua anak lelaki bernama Uzair Haqimy dan Luth Mikhail.

Sumber: Instagram Sheila Rusly, Twitter AnisAshaari

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*