‘Tahniah..!’ PeIakon Terkenal ZaIif Sidek Selamat Bernikah Dengan Ahli Perniagaan.

Kuala Lumpur: PeIakon Zalif Sidek, 37, selamat bernikah dengan wanita pilihan juga ahli perniagaan, Anis Nurnajwa Ahmad Marzuki, 29, pada Sabtu lalu selepas enam bulan mengikat pertunangan.

Zalif ketika dihubungi berkata, dia bersyukur kerana majlis pernikahan dan persandingannya bersama isteri berjalan lancar walaupun keadaan cuaca tldak menentu.

“Alhamdulillah, saya sah menjadi suami Anis dengan sekali lafaz pada jam 10.30 pagi. Pada majlis itu, saya menyerahkan mas kahwin RM22.50 berserta wang hantaran RM20,000.

“Tak dinaf1kan, perasaan berde bar dirasai sebelum akad nikah su kar nak digambar kerana auranya amat berbeza. Maklumlah, majlis pernikahan sendiri yang menandakan saya sudah sedia menggaIas tanggungjawab besar sebagai ketua keluarga,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Zalif, kehadiran Anis di sisi sebagai angg ota baharu dalam keluarganya juga adalah penyeri serta boleh menemani ibunya di rumah selepas kehiIangan arwh bapa, tahun lalu.

“Kehadiran Anis ini umpama Allah gnti semula keceriaan dalam keluarga saya selepas papa mninggaI dunia, tahun lalu. Kini, ibu saya ada rakan dan teman baharu di rumah kami.

“Saya dan Anis akan tinggal bersama ibu kerana sejak arwh papa mninggaI, memang saya yang menjaga ibu. Alhamdulillah, syukur Anis juga faham tanggungjawab saya sebagai anak lelaki dalam keluarga,” katanya.

Terdahulu, majlis pernikahan dan persandingan Zalif bersama isteri berlangsung di CMi Hall & Event Space, Berjaya Megamall, Kuantan, Pahang dengan hanya dihadiri keluarga rapat kerana mengikut prosedur 0perasi standard (S0P) ditetapkan.

Zalif yang tldak merancang soal zur1at juga memaklumkan dia bercadang membawa isterinyanya berbulan madu dengan mengerjakan umrah ke Tanah Suci pada tahun depan bersama keluarga.

Tldak hanya itu, Zalif juga merancang mengadakan satu majlis resepsi perkahwinan di ibu kota untuk diraikan bersama sanak saudara serta rakan yang tldak dapat hadir ke majlisnya baru-baru ini.

Untuk rek0d, Zalif dan Anis bertunang pada 20 Ogos tahun lalu. Perhubungan Zalif dan isteri difahamkan terjaIin selepas mereka diperkenalkan keluarga.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*