‘Sy HiIang lsteri Dan Anak Dlm Kndungan’ Suami Sbak lsteri Prgi Slpas 8 Jam Dirwat Aklbat C0VlD19.

Sungai Petani : Kegembiraan seorang suami untuk meni.mang cahaya mata perempuan selepas mempunyai dua anak lelaki tldak kesampaian apabila isteri dan kndungannya yang berusia tujuh bulan mninggal dunia aklbat C0VlD19 semalam.

Mohd. Fadli Abd. Wahab, 35, berkata, isterinya, Umaisarah Azmi, 25, yang sedang mengan.dung anak ketiga mninggaI dunia selepas disahkan p0sitif C0VlD19 di Hspital Sultan Abdul Halim (HSAH) di sini pada jam 1.25 petang.

Ibu kepada dua anak lelaki berusia 6 dan 3 tahun dan tldak bekerja itu menghmbuskan nfas terakhlr selepas lapan jam dimasukkan ke hspital berkenaan kerana menga.du ssak nfas di rumahnya di Kampung Pokok Asam, Pinang Tunggal di sini pada jam 5.05 pagi.

Menurut Mohd. Fadli, sejak mula mengand.ung pada Januari lalu, isterinya tldak pernah menghldap sebarang penykit atau mengalami aIahan.

Saya terkjut kerana awal pagi Sabtu dia mula menga.du svkar bernfas, selain Iemah seluruh ba.dan.

Blmbang sesuatu yang bvruk berlaku, saya segera membawanya untuk mendapatkan rwatan di HSAH tetapi lapan jam kemudian dia disahkan mninggal kerana C0VlD19, katanya ketika ditemui Utusan di Kampung Pokok Asam, Pinang TunggaI di sini hari ini.

Menurut Mohd Fadli yang bekerja di sebuah pusat menjual kereta terpkai di Padang Temusu dekat sini, dia dan isterinya sebelum ini gembira apabila bakal memperoleh cahaya mata perempuan dalam temp0h dua bulan lagi.

Dua anak lelaki saya juga teruja dan tldak sabar menunggu kelahiran adik perempuan mereka,katanya.

Tambahnya, sejak awal Jun lalu, dia sentiasa menemani isterinya di rumah kerana tempat kerjanya dittup ek0ran Perlntah KawaIan Pergerakan (PKP) 3.0.

Tetapi awal pagi semalam selepas ssak nfas sehinggalah dia menghmbus nfas terakhlr saya tldak sempat berada di sisinya dan hanya melihat tbuhnya telah ka.ku ketika dipanggil dktor untuk tujuan pengesahan kema.tian, katanya.

Menurutnya, selepas mengetahui kema.tian isterinya, dua anak lelakinya itu asyik men4ngis dan memanggil ibu mereka pulang ke rumah bersama adik perempuan yang sedang dikandungnya.

Katanya, jnzah isterinya dikebvmikan di tanah perkburan Islam di pekarangan Masjid Kampung Pokok Asam di sini selepas selesai pr0ses be.dah s.iasat hari ini.

Al fatihah.

Sumber: Utusan Online.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*