Surah Yassin Buatmu Suami, Hasrat Ziarah Abg Skit Tak Ksampaian, Dijmput Ilahi Dlm Pjalanan.

Kemaman : Seorang wanita dan tiga anaknya tr.auma selepas suaminya tiba-tiba ssak dada sebelum men1nggal dunia ketika sedang memandu kenderaan pelbagai guna, Perodua Alza di Kilometer 325.7 Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2) berhampiran Kerteh di sini hari ini.

Dalam k.ejadian pada jam 1.40 tengah hari itu, Perodua Alza yang dipandu Khairulafzaruddin Uyob, 46, turut hiIang kawaIan sebelum terb4bas lalu mermpuh tebing bukit di kiri lebuh raya.

Isterinya, Rosmawati Jali, 38, berkata, sewaktu k.ejadian, mereka bersama tiga anak berusia dua hingga sembilan tahun dalam perjalanan untuk menziarahi abangnya yang sedang dirwat di Hspital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu dari rumah mereka di Melaka.

Sebelum k.ejadian, suami saya yang mempunyai penykit tkanan drah tinggi beberapa kali mengadu skit pada bahagian d4da sewaktu sedang memandu.

Suami sempat berehat dan tidur selama setengah jam di Kawasan Rehat dan Rwat Perasing dekat sini sebelum meneruskan perjalanan,katanya ketika ditemui Kosmo! di Rumah Mayat Hspital Kemaman di sini hari ini.

Rosmawati berkata, suaminya yang merupakan Pengurus Ladang Kelapa Sawit Felcra Bukit Sedanan berke.ras mahu meneruskan pemanduan walaupun dia beberapa kali menawarkan diri untuk menggantikannya.

Pembantu pengurusan murid sebuah sekolah rendah di Melaka itu berkata, sebaik tiba di lokasi k.ejadian, suaminya tiba-tiba memegang d4da lalu menarik nfas dengan kuat beberapa kali seakan akan ssak nfas.

Dia kemudiannya tdak sedarkan diri menyebabkan Perodua Alza dinaiki kami hiIang kawaIan lalu terb4bas.

Saya dan anak-anak tidak mengalami sebarang kecedenraan tetapi suami saya sudah tlada, katanya.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Kemaman Superintendan Hanyan Ramlan yang dihubungi mengesahkan k.ejadian.

Semoga isteri ini dan anak anak tabah dibulan mulia suami tersayang pergl buat selamanya dijmput ilahi.

Al fatihah.

Sumber: mt

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*