Suami Mnyu$ul ‘prgi’ Sehari Slpas Ayah Mentua MninggaI, C0retan Terakhlrnya Undg Sbak Ramai.

Sungai Petani: “Buat isteri aku, ma.afkan abang kalau abang gagaI membahagiakan anak-anak dan isteri..ayah dah cuba buat yang terbaik, ingat pesan dan amanah ayah.. s0Iat dan al-Quran jngan bagi depa tinggaI”

Itu c0retan terakhlr pengawaI keseIamatan, Mohammad Hafizuddin Abdul Halim, 36, kepada isterinya Sunani Yusuf yang dimu.at naik dalam Facebook (FB) miliknya dua hari sebelum mninggaI dunia aklbat C0VlD-19 di Hspital Sultan Abdul Halim (HSAH), di sini, Khamis lalu.

Dalam c0retan itu, Allahyrham Mohammad Hafizuddin turut mem0hon ma.af kepada ibu dan bapanya kerana tldak smpat membaIas jasa mereka.

Malah, anak sulung daripada sembilan beradik turut berpesan kepada ahli keluarga supaya menjaga semua anaknya yang berusia dua hingga 13 tahun sekiranya dia sudah tlada.

Lebih menyedlhkan, Allahyrham yang ditldurkan juga tldak mengetahui bapanya, Abdul Halim Abdullah, 59, mninggal dunia sehari sebeIum itu di hspital sama.

Adik ketiga Allahyrham, Muhammad Hafizan Abdul Halim, 32, berkata, dia dan arwh memang rapat namun terpksa menerima kenyataan yang abangnya sudah tlada buat seIama-Iamanya.

“Bukan saja abang, malah sehari sebelum itu kami sekeluarga terpksa menerima berita pemerg1an bapa yang mninggal dunia juga aklbat C0vld-19 selepas dua hari dimasukkan ke hspital.

“Kami adik beradik terpksa mengha.dapi semua ini dengan tabah dan ku.at selain berharap dapat menunaikan permintaan arwh abang untuk menjaga keluarganya,” katanya.

Muhammad Hafizan berkata, abangnya terlebih dahulu dikesan posltif dan menjalani rwatan selama 16 hari di HSAH namun kesihatannya mer0sot dan terpksa ditldurkan selama dua hari.

“Selepas abang, bapa mula berasa ba.dannya Iemah dan de.mam namun arwh mendkwa itu berlaku kerana dia terIupa makan ub.at drah tinggi dan kenclng manis yang dihi.dapinya.

“Bagaimanapun, selepas dibawa ke hspital, dia didapati posltif C0vld-19 sebelum dita.han dan diberikan rwatan kece.masan,” katanya.

Menurutnya, selepas dua hari menerima rwatan bapanya mninggal dunia jam 10.42 malam Rabu disusuli abang jam 7 malam keesokannya.

Terlalu b.erat uj1an keluarga ini.moga mereka tbah. Semoga kedua2 arwh ditempatkan dikalangan orang yg soleh. Al fatihah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*