Shuib mem0hon orang ramai mem4afkan dan menghalalkan makan minum isterinya Siti Sarah. Reda ketentuan Allah Taala.

Shuib memohon orang ramai memaafkan dan menghalalkan makan minum isterinya Siti Sarah. Reda ketentuan Allah Taala.

DOA dan terus berdoa.

Begitulah harapan pelawak Shuib Sepahtu agar isterinya Siti Sarah yang kini sedang bert4rung nyawa kembali pulih.

Menurut Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, dia yakin isterinya kuat mengharungi dugaan ini selepas ditidurkan sejak pagi Jumaat berikutan tahap 0ksigen yang rendah.

Video

“InsyaAllah saya cukup yakin isteri saya kuat, saya cukup yakin dia akan balik ke rumah ni… anak-anak semua mendoakan dia.

“Harap Allah angkat doa kita semua, InsyaAllah Sarah akan sihat dan kita doakan juga untuk semua yang berjuang melaw4n C0vldl9 ni.

Tambah Shuib, sepanjang mengenali isterinya, Sarah banyak memberi pengalaman yang diharungi dalam hidupnya dan mengubah dirinya.

Shuib bersama isterinya Siti Sarah.

Shuib memohon agar semua orang untuk memaafkan sekiranya Sarah pernah menyakiti mana-mana phak.

“10 tahun kenal Sarah dia Iah yang mendewasakan saya dan mendoakan, “Saya mohon maafkan segala-gala sekiranya Sarah ada meny4kiti hati sesiapa dan halalkan makan minumnya agar dipermudahkan perjalanannya,” katanya.

Shuib berkata demikian sebelum majlis bacaan Yasin dan doa untuk Siti Sarah yang sedang bert4rung melawan c0vldl9 secara maya pada Jumaat malam.

Pada kira-kira pukul 5 petang Jumaat, Siti Sarah selamat melahirkan bayi lelaki selepas menjalani pembedahan selama hampir tiga jam bermula pukul 2 petang.

Siti Sarah dimasukan ke Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) pada Rabu lalu akibat oksigen dalam badan menurun.

Dia kemudian dipindahkan ke unit raw4tan rapi (ICU) pada pagi Jumaat selepas kesihatannya meros0t dan tdak stabil.

BERKAT doa orang ramai penyanyi Siti Sarah selamat melahirkan bayi lelaki secara pembedahan pada usia kandungan lapan bulan kira-kira pukul 4 petang Jumaat.

Suaminya, pelawak Shuib Sepahtu memaklumkan bayi lelaki itu berada dalam keadaan baik namun memerlukan alat bantuan pernafasan.

Manakala, Sarah masih berada dalam kritikal dan belum sedarkan diri.

“Alhamdulillah dalam pukul 4 lebih baby berjaya dikeluarkan dan dalam keadaan baik tapi perlukan alat bantuan pernafasan kerana lahir pra matang.

“Cuma keadaan Sarah agak kr1tikal. Saya sekeluarga mohon semua teruskan doa untuk Siti Sarah. Juga doakan sesiapa sahaja yang sedang bert4rung C0v1d-19 dipermudahkan urusan,” ujarnya.

Perkongsian Shuib di Instagram miliknya.

Sarah dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) pada pagi Jumaat selepas tahap oksigen dalam badan menurun dan terpaksa ditidurkan.

Atas nasihat doktor, penyanyi berusia 37 tahun itu perlu menjalani pembed4han bagi mengeluarkan bayi dalam kandungan yang kini mencecah lapan bulan.

Alhamdulillah dalam pukul 4 lebih baby berjaya dikeluarkan dan dalam keadaan baik

SHUIB SEPAHTU

PELAWAK

Sarah dipindahkan ke ICU di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) pada pagi Jumaat.

Dia dimasukkan ke hospital berkenaan pada petang Rabu selepas mengalami batuk yang tervk dan kekurangan oksigen dalam badan akibat j4ngkitan C0v1d-19.

Pada Jumaat malam acara bacaan Yassin secara maya akan diadakan yang diketuai oleh Ustaz Haji Ahmad Salahuddin Harun dan turut di sertai Al Fadhil, Datuk Dr. Haji Mohd Fadzillah Kamsah dan rakan selebriti yang lain bagi mendoakan agar urusan Siti Sarah yang kini sedang bertarung di unit rawatan papi (ICU) dipermudahkan.

Sarah dan Shuib sekeluarga disahkan C0vid-19 sejak 25 Julai lalu.

Shuib berkahwin dengan Sarah pada 2011 dan memiliki empat cahaya mata termasuk bayi yang baru lahir.

Mereka sekeluarga menjalani ujian saringan selepas pembantu rumah disahkan positif v1rus m4ut tersebut.

Sarah dan Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, berkahwin pada 2011, memiliki tiga cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6.

Isteri saya kuat

Suaminya, Shuib, 36, menyatakan dia percaya Sarah seorang wanita yang kuat dalam menghadapi dugaan ini.

Shuib ditemui ketika majlis bacaan Yasin yang diadakan secara maya, sebentar tadi.

Sumber : mstar

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*