Seorang Penuntvt Malaysia di Alexandria University, M3sir Semp4t Bertemu Ibu Dan Ayahnya Sebelum Menghembvskan N4fas Ter4khir

Seorang Penuntvt Malaysia di Alexandria University, M3sir Semp4t Bertemu Ibu Dan Ayahnya Sebelum Menghembvskan N4fas Ter4khir

SHAH ALAM – Se0rang penuntvt Malaysia di Alexandria University, Mesir semp4t bertemu ibu dan ayahnya sebelum menghembvskan n4fas ter4khir pada jam 10.30 pagi waktu temp4tan beberapa ketika lalu di Hspital Iskandariah.

Siti Aishah Mohd Dani, 20, yang merupakan tahun ketiga jurusan perub4tan pergigian sebelum itu menerima raw4tan selama sembilan hari selepas dis4hkan menghid4p mening!tis iaitu jangk!tan kum4n dalam 0tak.

Abangnya, Muhammad Afiq, 29, berkata, Siti Aishah yang merup4kan anak b0ngsu daripada lima beradik sebelum itu disy4ki dij4ngkiti C0vid-19 namun selepas menj4lani kuar4ntin dan beberapa siri uji4n, adiknya dis4hkan neegatif.

Namun, katanya, Siti Aishah kemudiannya meng4du s4kit d4da dan pening kep4la sebelum rakan menghantarnya ke h0spital.

Menvrutnya, ayah mereka, Mohd Dani Md Ali, 59, dan ibu, Nabiha Omar, 56, ditem4ni dua adik lelakinya berlepas ke Kaherah, Mesir pada awal pagi 26 November beberapa ketika lalu dan semp4t bertemu dengan Siti Aishah pada sebelah petang.

“D0ktor mem4klumkan pada pagi Khamis beberapa ketika lalu, Siti Aishah berdep4n dengan ser4ngan j4ntung tetapi kembali st4bil selepas diberikan raw4tan kecem4san.

“Walaupun tidak sed4r, adik saya tetap kuat mungkin untuk menvnggu ketib4an ibu dan ayah. Alhamdulillah ibu dan ayah semp4t jumpa walaupun sebelum itu d0ktor mem4klumkan ti4da har4pan lagi buatnya,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian beberapa ketika lalu.

Muhammad Afiq berkata, jen4zah Siti Aishah dikebvmikan di Perkvburan El Manara, Iskandariah Mesir.

Bercerita mengenai peribadi satu-satunya adik perempuan dalam keluarganya, Muhammad Afiq berkata, Siti Aishah merup4kan se0rang pelajar yang cem3rlang.

“Di universiti juga, dia merup4kan antara pelajar yang sentiasa mend4pat keputvsan cemerlang. Dia juga merupakan adik kesay4ngan kami kerana dialah satu-satunya adik perempuan yang kami ada.

“Kami reeda dengan apa yang berlaku. Saya bersyukur, ibu dan ayah dapat bertemu dengan Siti Aishah sebelum dia dikebvmikan,” katanya

Sumber:Coretan nasihat

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*