SENYAP DARI DUNIA H1BURAN,WAHID SENARIO SERON0K DALAMI ILMU AGAMA . INI PENJELASAN WAHID..

SENYAP DARI DUNIA H1BURAN,WAHID SENARIO SERON0K DALAMI ILMU AGAMA . INI PENJELASAN WAHID..

Ek0ran ters3bar gambar dalam media sosi4l imej alim Wahid Senario dalam satu majlis ilmu di masjid, peminat beranggapan anggota kumpulan Senario itu sudah berhijrah dan bersara terus daripada dunia hiburan.

Malah ada juga khabar yang mengatakan Wahid, yang kini menetap di Ipoh sedang mendalami ilmu agama dan sudah menjadi pend4kwah.

Menjawab perkara itu, Wahid meng4kui sekarang dia lebih banyak menghab1skan masa di masjid namun tidak pernah meningg4lkan dunia hiburan.

Saya l4kukan ini kerana mahu mend3katkan diri dengan Allah SWT, menunaikan t4nggung’jawab sebagai seorang Islam.

Saya mel4kukan perkara yang sepatutnya dil4kukan sebagai seorang Islam tapi saya tetap seperti dahulu, sedia menerima taw4ran jika ada yang sudi.

Sebelum bersama TV3 lagi, saya sudah l4kukan macam-macam perkara untuk mencari rezeki tapi mungkin Allah tetapkan periuk nasi saya dalam bidang hiburan, jadi saya teruskan, katanya ketika ditemui baru-baru ini.

Menurut Wahid, dia j4rang mendapat undangan untuk membuat persembahan apatah lagi setelah menetap di Ipoh.

Memang tak ada orang panggil. Saya pun s3nyap saja, saya tak aktif dalam media sosi4l, apabila kita tak promosi, tak ada orang jemput,

Berlakon? Itu memang saya nantikan. Memang saya suka. Tahap umur begini bukan tahap suka-suka, saya nak sampaikan kebaikan, katanya.

Menurutnya, walaupun tidak lagi mempunyai pend4patan tetap seperti ketika bersama TV3 dahulu, dia tenang dan rasa seronok.

Ada du1t, tak ada du1t tetap tenang, rezeki Allah. Cuma kalau bank call, memang rasa p3ning jugalah.

Kalau ada jemputan, adalah pendapatan. Isteri saya banyak memb4ntu, katanya.

Dalam pada itu, Wahid berkata, dia juga menerima undangan sebagai tetamu jemputan dalam program berb3ntuk dakwah yang memberikan dia sedikit pendapatan.

Program sembang santai bolehlah. Seronok, sebab saya ni ilmu agama pun kurang, dapat berjumpa ustaz. Berdakwah ni t4kut juga, tapi seronok.

Saya tetap berdakwah, tak ser1us berdakwah, saya bukan level ustaz, tapi kebetulan terlib4t dalam aktiviti dakwah. Saya aj4k orang berdakwah, luaskan Islam, katanya.

Mengenai hubungannya dengan anggota kumpulan Senario yang lain, Wahid berkata, mereka masih saling berhubung melalui group WhatsApp.

Kumpulan Senario tidak pernah berp3cah. Hubungan kami masih macam dulu, cuma apabila masing-masing tinggal berj4uhan, tak bolehlah selalu berjumpa seperti dulu.

Kali terakh1r kami berjumpa pada 2016 atau 2017. InsyaAllah kami mungkin akan berjumpa semula tak lama lagi, katanya.

Sumber: Perak Gazette via http://cempedakcheese.com

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*