Selamat TinggaI Akmal..’ Pelajar Diploma Jururwat Ditmui MninggaI Dlm Bilik Kolej.

KepaIa Batas : Seorang Pelajar UITM KepaIa Batas Pulau Pinang ditemui mninggaI dunia dia pada 28 Januari lalu oleh rakan sebiliknya.

Mngsa Nur Akmal Syakirin Azmi,21,Pelajar Diploma Program of Nursing UiTM KepaIa Batas di hantar ke Jabatan F0rensik Hspital Kepala Batas untuk tindakan lanjut dan mengesahkan punca kema tian arwh secara menge jut.

Setelah segala urusan di Jabatan F0rensik termasuk be dah si asat selesai pihak Hspital megesahkan punca kema tian mngsa disebabkan 0vari pe cah dan dijngkiti ku man menjadi punca kema tiannya.

Jnazah arwh adik Nur Akmal Syakirin Azmi diuruskan oleh pihak UKVJ Pulau Pinang untuk dibawa pulang ke Dungun Terengganu dengan kerjasama UKVJ Kelantan.

Jnazah pelajar UITM KepaIa Batas yang diamanah kepada UKVJ Kelantan selamat dikembaIikan kepngkuan ibu bapanya, Allahyrhamah Nur Akmal Syakirin Binti Azmi tiba dikediaman keluarganya sekitar jam 03.30 pagi tadi.

Terima kasih buat 2 rakan UKVJ Kelantan kerana menunaikan permintaan dari pihak keluarga arwh,Jnazah yang tiba dialamat Tanjung Pagar Dungun Terengganu disambut dengan suasana kesed1han.

Anak kedua dari tiga orang adik beradik ini adalah pelajar UITM KepaIa Batas, kema tiannya disedari oleh rakan sebiliknya pada 28 januari yang lalu sekitar jam 09.50 pagi.

Jnazah pelajar berusia 21 tahun ini telah dibawa ke Hspital KepaIa Batas untuk dibe dah si asat,Hasil be dah si asat yang dilakukan mendapati 0vari pe cah dan dijngkiti kuman menjadi punca kepada kema tiannya.

Perjalanan terakhir dari utara ke pantai timur membawa pulang jnazah anak muda ini telah pun rakan2 saya bantu,Semoga ada pahala yang diterima buat rakan2 saya yang terlibat memudahkan urusan arwh.

Salam Tkziah kepada Keluarga Pelajar, di atas kehiIangan anak iaitu Nur Akmal Syakirin Binti Azmi, Pelajar Semester 5 Program Diploma Kejururawatan, Fakulti Sains Kesihatan, UiTM Pulau Pinang Kampus Bertam atas kembaIinya ke rahmatuIIah pada pagi Jumaat 28 Januari 2022 – Amin Zaki.

Semoga pahala untuk penyumbang2 kami juga turut bertambah,Aamin Ya Mujib.

Semoga keluarga Nur Akmal Syakirin tabah. Moga r0hnya ditempatkan dikalangan orang beriman dan beramal soleh. Al fatihah.

Sumber: UKVJ Pulau Pinang, Mr Wan Cai Official.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*