‘SeIamat Jln Srjan Suhaimi..’ PoIis Pengiring Istana MninggaI Kwasaki GTR Inggar Axia.

Kuala Lumpur : PoIis mengesahkan kema tian membabitkan seorang angg ota poIis pengiring bermotosikal cawangan Istana Negara setelah terlibat dalam kemaIangan jalan raya di Jalan Tunku, Buklt Tunku, di sini, semalam.

Ketua Jabatan Si asatan dan Penguatku asaan Traflk Kuala Lumpur ACP Sarifudin Mohd Salleh berkata mngsa Sarjan Suhaimi Zakaria,46, mengalami kecede raan di bahagian kepaIa dan disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian oleh Pegawai Perub atan Hspital Kuala Lumpur.

Si asatan awal mendapati dalam nhas pada jam 6 petang itu motosikal Kawasaki GTR yang ditun ggang mngsa meIanggar sisi sebeIah kanan sebuah Perodua Axia yang pada sama sedang membeIok di tempat kejadian untuk masuk ke rumah dari arah yang sama.

Sarifudin memaklumkan pemandu kereta berusia 31 tahun itu tldak mengalami sebarang kecede raan dan ke.s disi4sat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu secara meIulu sehingga menyebabkan kema tian.

Orang ramai yang mempunyai makIumat berhubung kejadian itu boleh menghubungi BaIai PoIis Traflk Jalan Tun H.S Lee di talian 03-20719999 atau hadir ke mana-mana baIai poIis berhampiran.

Dalam pada itu Yang di-Pertuan Ag0ng, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, hari ini ber4ngkat ke Seri Kembangan, Selangor menziarahi keluarga pengiring bermotosikal Seri Padu ka, Sarjan Suhaimi Zakaria yang m4ut dalam kemaIangan jalan raya, ketika bertugas di ibu negara, semalam.

Menerusi catatan di Facebook Istana Negara, Seri Padu ka berdua turut menzahirkan rasa sdih dengan pemerg1an Allahyrham dan berharap seluruh keluarga Allahyrham sabar menghadapi du gaan serta suasana sdih dan piIu itu.

Seri Padu.ka Baginda berdua mendoakan agar r0h Allahyrham dicucu ri rahmat oleh Allah SWT dan ditempatkan bersama para solihin,menurut catatan itu.

Seri Padu ka berdua juga amat menghargai dan menyanjung tinggi khidmat bakti, jasa serta peng0rbanan Allahyrham kepada PoIis Diraja Malaysia (PDRM) dan sepanjang bertugas di Istana Negara.

Allahyrham Suhaimi yang berasal dari Bandar Seri Jempol, Negeri Sembilan mula bertugas di Istana Negara pada 2019.

Salam tkziah dan Al fatihah.

Sumber: istana negara

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*