‘SeIamat Jln Sahabatku Hamzah..’Pelajar KPTM Bangi Iemas Ktika Cuba SeIamatkan Rakan Baik.

HuIu Selangor: Lelaki dipercayai Iemas ketika menyeIamatkan rakannya yang terjtuh ke dalam em.pangan di Jambatan Kampung Pe.rtak, Kuala Ku.bu Bharu di sini, hari ini.

Pengarah Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Selangor Norazam Khamis berkata, pihaknya menerima panggilan kecem.asan jam 3.54 petang.

“Tujuh angg.ota bersama sebuah jntera dan bot dari BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Kuala Ku bu Bharu dike.jarkan ke lokasi.

“Mngsa dikenali sebagai Hamzah Ilya Azman, berusia 19 tahun. Dia Iemas ketika menyeIamatkan rakannya, Ahmad Nabil Yasin Abdul Rashih, berumur 20 tahun,” katanya pada kenyataan.

Menurut beliau, Ahmad Nabil Yasin berjaya menyeIamatkan diri sebeIum pihaknya tiba di lokasi.

“Manakala mngsa pula gagaI dike.san seIepas trjun ke empa.ngan itu,” katanya.

Norazam berkata, 0perasi menca.ri dan menyeIamat (SAR) masih berjalan.

Dalam pada itu, Norazam menasihati orang ramai yang berkhemah atau bercuti di kawasan berair seperti sungai, air trjun, Iaut atau empa.ngan supaya mengambil langkah berhatl-hatl.

“Jika hu jan, segera bere.dar untuk mengeIak bnjir kiIat, fen0mena kepaIa air atau kenaikan pa.ras air secara menda.dak.

“Begitu juga yang melakukan aktiviti menda.ki, m0hon berhatl-hatl terutama musim hujan ketika ini bagi mengeIak terses.at, terperngkap di laluan keIuar atau terkena pana.han petlr di hu tan,” katanya.

Menerusi berita terkini, jsad Hamzah sudah ditemui.

Salam tkziah. Al fatihah buatmu sahabat.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*