‘SeIamat JaIan Alip..’ Si Kacak Dijmput IIahi Trseplt Dalam Iori 0tw Mncari Rzeki.

BENT0NG – Seorang keIindan ma.ut selepas Iori dinaikinya terba.bas di Kilometer (KM) 96.5 Iebuhraya Pantai Timur (LPT) Ka.rak ke Lanchang pada Sabtu.

Dalam kejadian jam 6.40 pagi itu, mngsa, Muhammad Alif Roslan, 23, mninggaI dunia di tempat kejadian, manakala pemandu Iori yang berusia 38 mengalami kecede.raan ringan.

Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Ka.rak, Penolong Pengua.sa Bomba, Suhairul Ibrahim berkata, seramai empat anggo.ta dan seorang pegawai bersama dua jntera berge.gas ke lokasi kejadian selepas menerima makIumat.

Menurutnya, kejadian itu melibatkan sebuah Iori jenis Isuzu yang terba.bas dan terbaIik di ba.hu jalan.

“Seorang mngsa lelaki dewasa telah dikeIuarkan oleh orang awam dan mengaIami kecede.raan ringan, manakala keIindan Iori itu terseplt di tempat duduk penumpang dan tldak se.darkan diri.

“Anggo.ta bomba mengambil masa kira-kira tiga minit untuk mengeIuarkan mngsa yang terseplt menggunakan pem0tong penyeIamat,” katanya dalam satu kenyataan pada Sabtu.

Katanya, mngsa disahkan mninggaI dunia oleh pegawai peru.batan dari KIinik Kesi.hatan Lanchang.

“Myat mngsa kemudiannya diserahkan kepada pihak poIis untuk tindakan selanjutnya,” katanya.

Salam tkziah. Semoga keluarganya tbah atas kehiIanga insan tersayang. Semoga arwh ditemaptkan dikalangan orang yg soleh. Al fatihah.

Sumber: sinar

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*