Ramai Beri Semangat terhadap Ckgu Rafidah selepas Sebutan Bahasa lnggeris Ditertawankan oleh DJ radio

Guru umpama lilin yang memb4kar diri demi menerangi orang lain. Maksudnya, seorang guru sanggup berk0rban masa dan tenaga demi memastikan anak didiknya berjaya dalam kehidupan.

Semalam, guru yang tuIar berhubung gaya bahasanya diperlekehkan sewaktu mengajar di DidikTV, ada memuat naik status di laman Faceb0ok miliknya.

Menurut guru yang dikenali sebagai Rafidah Rahmat itu, dia mengakui akan kelemahan diri dan berjanji akan memperbaiki kemahiran bahasanya demi mendidik anak bangsa.

Saya bangga jadi guru

“Semoga dipermudahkan segala urusan dan kesuIitan yang berlaku buat diriku dan semua rakan muka buku,”

“Saya akui kelemahan yang berlaku dan bersedia untuk belajar dan memperbaikinya. Saya bangga jadi guru,” luah cikgu Rafidah.

Lantaran itu, ‘p0sting’ cikgu Rafidah menarik perhatian warganet dimana rata-rata mereka memberikan kata-kata pos1tif dan semangat buat dirinya agar terus berjvang mendidik anak bangsa.

Berdebar walaupun rakaman

Terdahulu, seorang penyampai radio (DJ) dikec4m warganet apabila selepas memuat naik video di aplikasi TikT0k dimana seakan-akan memperUekeh sebutan bahasa Inggeris guru tersebut yang mengajar subjek Sains.

Bagaimanapun, DJ dikenali sebagai Yusuf Shukri itu telah tampil mem0hon m4af kepada cikgu Rafidah dan digntung tugas buat sementara waktu.

Sumber: Faceb0ok Rafidah Rahmat, OMM

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*