Sarah, Shuib bantu bina rumah baharu buat m4ngsa keb4karan

NASIB dua keluarga yang tinggal sehelai sepinggang selepas rumah didiami di Kampung Alor Bakat, Bachok, Kelantan hangus terbakar, semalam mendapat perhatian pasangan selebriti popular, Siti Sarah dan Shuib.

Terkesan dengan nasib yang menimpa dua keluarga ini, Sarah dan Shuib yang kebetulan berada di Kelantan mengambil peluang menziarah dua keluarga itu dan tampil mengurangkan beban yang ditanggung mereka.

Sarah berkata, dia dan Shuib bakal membina rumah baharu buat kedua keluarga ini dan pada masa sama, turut mencari rumah sewa buat untuk mereka.

“Kebetulan semalam, ketika pembukaan Bubble Bee, ada orang beritahu kami mengenai dua buah rumah terbakar itu dan lokasinya tidak jauh dari tempat kami.

“Saya terus tergerak hati nak ajak Shuib dan pasukan kami ke sana bagi menghulur bantuan. Sampai di sana, bila tengok sahaja rumah kak Halimah dan kak Hawa, hati saya macam nak pecah. Bayangkan, dalam masa setengah jam dua rumah hangus terbakar.

“Kita doakan yang dua keluarga ini dipermudahkan segala urusan mereka dan kuat melalui ujian ini. InshaAllah saya dan Shuib akan cuba membantu dua keluarga ni.

“Buat masa sekarang, mereka dah pilih rumah untuk di sewa sementara dan insha-Allah kami juga akan bantu buatkan dua rumah yang baru secepat mungkin. Minta semua doakan agar semua urusan dipermudahkan,” katanya menerusi satu hantaran di Instagram.

Menurut Sarah lagi, dia mengakui sedih ketika menziarahi dua keluarga itu apatah lagi ketika kunjungannya rumah yang terbakar masih lagi berasap.

“Ya Allah, memang saya tak dapat nak bayangkan benda ini terjadi pada jam 3.30 pagi.

“Kita semua tengah tidur nyenyak, mereka berlari selamatkan diri dari api sampai tak sempat nak selamatkan barang-barang dan bayangkan, ketika saya sampai petang itu pun (semalam) rumah masih berasap tak habis lagi.

“Bayangkan sekiranya kejadian sebegini berlaku pada keluarga kita sendiri,” tulisnya.

Sumber : wowberita

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*