Samakan Islam seperti n4jis dalam bont0t, lelaki ini cetus amarah ramai

Sejak kebelakangan ini isu menghina agama dilihat semakin menjadi-jadi lebih-lebih selepas penularan video seorang wanita membuka baju dan tudungnya di sebuah kelab komedi di Taman Tun Dr. Ismail (TTDI) dan lelaki bernama Muzil Juling menyamakan Nabi Muhammad seperti ‘khinzir’.

Terbaru, kecoh lagi apabila seorang pengguna memuat naik sebuah video di Facebook memaparkan seorang lelaki memakai seluar jeans lusuh bercompang-camping menghina kesucian Islam lagi.

Menerusi video berkenaan. lelaki yang memegang putung rokok itu mempersoalkan tindakan orang Islam yang suka berkata-kata di belakang. Malah, dia juga seakan tidak berpuas hati orang ramai memukul lelaki yang menghina Islam dan Nabi Muhammad semalam dan meminta orang awam untuk memukulnya.

Apa yang menyedihkan apabila lelaki berkenaan berkata kesat dengan kesucian Islam selain menyamakan agama dengan najis.

“Fuck Islam, celaka. Kesianlah anjing, kera khianat orang seperti itu. Islam ke macam itu?

“Fuck Islam, ajaran dajal dan syaitan.”ujarnya.

Dalam pada itu lelaki itu juga mengatakan dirinya tidak takut menerima ugutan daripada orang ramai dan tidak henti-henti mengatakan Islam sebenarnya berada di jubor tahik (bontot).

Difahamkan loghat yang digunakan oleh lelaki tersebut seakan seperti dari Pulau Condong, Kelantan dan ramai warganet meluahkan ketidakpuasan hati sebaik sahaja mendengar penghinaan daripada individu berkenaan.

“Islam itu kat punggung aku, semua orang Islam penakut dan berani bila ramai je.

Kenapa pergi pukul orang ramai-ramai kalau berani pergilah sorang-sorang, lama dah aku cakap Islam ni jahat. Kau semua macam kera (monyet). Orang Islam ada apa je.”katanya lagi.

Ekoran itu, ramai mengatakan mereka sanggup turun padang bagi mencari dan memberi ‘teguran’ kepada lelaki terbabit kerana telah menghina kesucian agama.

Diharapkan semoga individu ini dapat diberkas dengan serta-merta sebelum menjadi ‘gulai’ orang ramai yang tidak berpuas hati dengannya.

Sumber: Facebook Aima Balqis via Viral Media Kelate

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*