S4yu, lqbaI Prgi Ketika Mnjalankan Tugas, Pmergiannya Diklasiflkasikan Sebagai Ke$ Bnuh.

Ketua PoIis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Soffian Santong meneg.askan kema.tian Konstabel Muhammad Iqbal Mazlan, 22, ketika bertugas diklaslfikasikan sebagai ke$ bnuh.

Mengulas mengenai k.ejadian itu Soffian berkata, mngsa bersama dua angg0ta dari BaIai PoIis Dato Kramat terserem.pak dengan seorang lelaki ketika melakukan rondaan ce.gah jnayah pada jam 1.15 pagi Sabtu di Jalan Scottland.

Katanya, tiga angg0ta tersebut meminta sspek berusia 35 tahun itu untuk memberhentikan motosikalnya namun dia memecu.t laju hingga ke Jalan Utama.Berlaku aksl kjar meng3jar hingga ke Jalan Utama. Dalam k.ejadian itu sspek juga diIaporkan menunggang secara berbhaya iaitu zig-zag bagi mengeIakkan dirinya diberk.as.

“Bagaimanapun, sebaik tiba di Jalan Utama itu sspek dikatakan menghlmpit motosikal ditunggangi Muhammad Iqbal hingga dia terbabas sebelum jtuh dan terhntuk pada pembahagi jalan.

Mngsa dilap0rkan mninggaI dunia di lokasi k.ejadian manakala sspek mengalami kecede.raan ringan susulan turut terjtuh dari motosikalnya,

Lebih memiIukan arwh smpat berbaIas whatsapp dengan emak saudaranya beberapa jam sebelum k.ejadian.

Ternyata perkhabaran itu mngejutkan emak saudara arwh.

katanya ketika ditemui di Hspital Pulau Pinang hari ini.Tambah Soffian, sspek berjaya ditngkap dan hasil pemeriksaan membawa kepada penemuan da.dah jenis sya.bu.

Jelas beliau, semakan rek0d Iampau juga mendapati sspek memiliki 11 rek0d membabitkan lima jelnayah dan enam da.dah.

“Sspek yang p0sitif da.dah itu akan direm.an esok dan ke$ disi.asat mengikut Seksyen 302 Kanun Kesksaan iaitu bnuh.

“S.iasatan juga akan dibuat mengikut Sskyen 186 Kanun Keseksaan serta Akta D.adah 1952 atas kesaIahan memiliki dan p0sitif da.dah” ujar Soffian.

Salam tkziah, semoga r0hnya ditempatkan bersama orang2 yang soleh. Al Fatihah

Sumber: mJ

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*