S3lepas 5 H4ri Dit1durkan, Datuk Baharom Telah Pergi Buat Selamanya, Dia Dikenali Sebagai B3kas K3tua P3nolong Pengarah Bvkit Aman

SEREMBAN: B ekas Ketua Penolong Pengarah (PeIucutan Harta), Jabatan S iasatan Jnayah Nark0tik (JSJN) Buk1t Aman, Datuk Baharom Othman, 62, m3ning gaI dunia di H0spital Tuanku Ja’afar (HTJ) dekat sini kira-kira jam 2.43 petang semalam.

Ia selepas beliau menerima rwatan di hspital berkenaan sejak 1 September aklbat dijngkiti C0VlD-19.

Anak sulung Allahyrham, Mohd. Hazdmeer Rezza Baharom, 33, berkata, arwh mengalami gejaIa w4bak itu pada 28 Ogos dan menjalani kuarntin di rumahnya di Senawang dekat sini.

Bagaimanapun, bapanya kemudian dimasukkan ke HTJ sejak 1 September lalu dan diberikan bntuan aIat pernfasan.

“Keadaan kesiha tnnya semakin mer0sot selepas tiga hari dan telah dimasukkan ke Unit Rwatan Rapi (lCU) pada 3 September lalu.

“Arwh ditldurkan pada petang hari sama dan kemudian pihak hspital memaklumkan bahawa bapa mninggaI dunia petang semalam,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Mohd. Hazdmeer Rezza dalam pada itu memaklumkan, Allahyrham bapanya mempunyai penykit diabe tes dan drah tinggi sejak beberapa tahun lalu sebeIum bersa ra wajib daripada perkhidmatan.

“Jena zah telah dikebvmikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Terachi, Kuala PiIah, kira-kira jam 10 malam tadi,” katanya sambil memberitahu arwh mninggalkan baIu, Datin Siti Nurbaya Abdullah Berusia 59, dan empat orang anak dan dua orang cucu.

Menurutnya, ibu dan adiknya Nisha Nurshazwani Berusia 30, turut dijngkiti wbak berkenaan bagaimanapun telah puIih.

Sumber: UTUSAN ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*